Haradinaj smenio ministra policije i šefa tajne službe

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj, kako je bilo najavljeno, smenio je danas ministra unutrašnjih poslova i šefa tajne službe, posle hapšenja i proterivanja šestorice turskih državljana povezanih, kako se tvrdi, sa pokretom Fatulaha Gulena.
Navodi da je operacija hapšenja i deportovanja šestorice turskih državljana izvedena bez dozvole premijera.
 
"Na osnovu ustavnih nadležnosti, zatražio sam odmah smenu direktora Kosovske obaveštajne agencije, Dritona Gašija i ostavku ministra unutrašnjih poslova, Flamura Sefaja", navodi se u saopštenju Haradinaja.
 
Odluka o smeni doneta je sinoć na hitno sazvanom sastanku kojem su, osim Haradinaja, prisustvovali predsednik Kosova Hašim Tači i ministar spoljnh poslova Bedžet Pacoli. 
 
Pacolijva Alijansa za novo Kosovo ne prihvata odluku o smeni Sefaja i zatražila je od Haradinaja razjašnjenje. Haradinaj je odbio zahtev Pacolija da preinači odluku o smeni.
 
Haradinaj je na sednici Skupštine Kosova potvrdio da su "Gulenisti" deportovani juče pre podne, kao i da je cela ta akcija izvedena bez njegovog znanja. Naveo je da je deportacija bila "bilateralna operacija" obaveštajnih službi obeju država.
 
Uhapšeni su radili sa jednim brojem škola u vlasništvu Fetulaha Gulena, sveštenika kojeg turski predsednik Redžep Tajip Erdogan krivi za pokušaj državnog udara pre dve godine. Prema turskim medijima, oni su se smatrali pripadnicima "terorističke grupe na Balkanu".
  • Обсервер

    31.03.2018 09:11
    Неспоразум ?
    Ја баш помислио да их је сменио због недавне '''Акције'' против Срба,, кад оно.....
  • Мунгос

    30.03.2018 17:53
    И Харадинај је у шкрипцу. Не може лево у Америку, а десно у Ердогана.
    Као Вучић, да гледа Америку, а да намигује Путину.
    Када се газда наљути, тада је обично касно

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.