Sednica o niškom aerodromu se odlaže, Vučić ide u Niš

Sednica niškog parlamenta na kojoj bi trebalo da se glasa o sudbini Aerodroma "Konstantin Veliki" odložena je, rekao je poverenik SNS za Niš Zvezdan Milovanović.
Kako pišu Južne vesti, iako je budućnost Aerodroma "Konstantin Veliki" na organima Grada Niša, o tome se diskutovalo i na sastanku SNS-a u Beogradu, a odlučeno je da se sednica odloži i da u Niš dođe predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
 
Sednica Skupštine grada je prvobitno zakazana za utorak, 10. april, a Milovanović kaže da se ona neće tada održati. Pre sednice će, odlučili su naprednjaci, u Niš doći Vučić.
 
Ovo je odlučeno na sastanku svih funkcionera i poverenika Srpske napredne stranke koji je juče održan u Beogradu. Zasad nije poznato kada će sednica biti održana, a Milovanović kaže da će se sve desiti "vrlo skoro".
 
Predsednik Skupštine grada Rade Rajković, koji jedini i može da pomera i utvrđuje datume skupštinskih zasedanja, nije odgovarao na pozive i poruke novinara Južnih vesti.
 
Gradjani Niša održali su više protesta prethodnih dana nezadovoljni odlukom Gradskog veća da prenese u državno vlasništvo imovinu i osnivačka prava aerodroma "Konstantin Veliki".
 
Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" najavila je juče da će uoči glasanja o sudbini gradskog aerodroma uputiti pisma na adrese 61 odbornika u kojima će ih pozvati na ličnu odgovornost u vezi sa tim kako će se izjasniti. Predstavnici inicijative najavili su i da će nakon sednice obavestiti gradjane Niša kako je koji odbornik glasao.
 
Bivši poslanik Skupštine Srbije i pokretač protesta u Nišu Miloš Bošković pozvao je tada gradjane da pred početak sednice dodju ispred Skupštine grada, "kako bi ih odbornici čuli".
 
"Dodjite da kažete kako bi voleli da odbornici glasaju i da čujete mišljenje odbornika kada je u pitanju aerodrom", rekao je Bošković i ocenio da odluka o oduzimanju aerodroma iz nadležnosti grada i stavljanje u državno vlasništvo predstavlja "veliku uvredu i poniženje za Nišlije".
  • purgerNS

    09.04.2018 21:50
    auuuuu
    za parizer pisu komentare...
  • Nervirach

    09.04.2018 13:42
    Nislija, tako su i o novosadjanima govorili(i jos uvek) sta ovi novosadjani misle. Vecito posprdavanje sa lokalcima.
  • Milena Marovic

    07.04.2018 07:48
    Sve ce to Vucic resiti na najbolji moguci nacin,tu nema sumnje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.