Raskinut ugovor jer za tri godine nisu završili osam kilometara puta

Poslednji segment Koridora 10, do same makedonske granice, deonicu Srpska kuća - Levosoje, završiće drugi izvođač.
"Putevi Srbije" su krajem prošle godine raskinuli ugovor sa konzorcijumom domaćih firmi, "MBA - Ratko Mitrović niskogradnja" i "Srbija auto-put", navode "Novosti"
 
Rok da se na tendere za završetak ovih osam kilometara jave novi ponuđači istekao je ove nedelje. Njima država daje rok od šest meseci da završe posao koji njihovi prethodnici nisu ni za skoro tri godine. 
 
Iako je reč o svega osam kilometara dugoj trasi, radovi na ovom delu Koridora su probili i produžetak. Započeti su 2015. godine, rok iz decembra 2016. je produžen za deset meseci, ali skoro godinu i po kasnije - bira se novi izvođač. 
 
U momentu raskida ugovora srpski konzorcijum je za dva meseca odstupio od predviđene dinamike. "Putevi Srbije" pokušaće zato da naplate bankarsku garanciju u iznosu od skoro 28 miliona dinara. Zahtev banci je podnet 29. decembra prošle godine. Za sve ove godine izvođači na određenim delovima ove deonice, poput petlje "Bujanovac 1", nisu odradili ni polovinu posla.
 
Prošlog meseca Vlada je "Putevima Srbije" obezbedila beskamatnu pozajmicu, iz privatizacionih sredstava, u iznosu od 1,2 milijarde dinara. Namena je izmirenje obaveza prema izvođačima. U ovom preduzeću "Novosti" nisu uspele da saznaju kome tačno duguju taj iznos.
  • Zvonko

    09.04.2018 18:59
    Vidite te ganijalce, dali im produzenje i cekali da istekne rok. Neko treba u zatvor da ide jer je drzava ostecena. Bankarska garnacija pokriva samo delić štete!
  • izdrzaobezfunkcije

    08.04.2018 13:49
    A ovi su cekali tri godine sa raskidom ugovora...
  • Neko drugi

    08.04.2018 12:01
    @brane
    Stihovi Đorđa Balaševića...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.