Srbija nabavlja još četiri aviona "mig 29"

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin potvrdio je da Srbija pregovara o nabavci još četiri aviona "mig 29" i to od Belorusije.
"Vrlo brzo ćemo obavestiti javnost o nastavku razgovora koje imamo sa predstavnicima Belorusije o dodatnih četiri aviona. O detaljima ćemo kasnije u skladu sa našim tehničkim dogovorima. To je dobra vest za naše vazduhoplovstvo i vojsku u celini", rekao je Vulin za TV "Pink".
 
Vulin je istakao da se jačanjem vojske, jača i ukupni kapacitet zemlje, ne samo odbrambeni, nego politički i ekonomski, te da svako ulaganje u vojsku predstavlja ulaganje i u lokalnu zajednicu i zapošljavanje, usvajanje novih tehnologija.
 
On je rekao da će, kada se završi modernizacija "migova 29", oni biti najsavremeniji u regionu, moći će da se nose sa bilo kojom pretnjom i opasnošću, te naveo da se nastavlja i modernizacija kopnene vojske oklopnim vozilima i tenkovima, što su dogovorili Aleksandar Vučić i Vladimir Putin.
 
Vulin nije želeo da komentariše pisanje pojedinih beogradskih medija da je bespilotna letelica koja je došla iz Rumunije špijunirala Vojsku Srbije za vreme nedavnog hapšenja Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici.
 
"Ja to ne mogu da komentarišem, ali mogu da kažem da je naše nebo bezbedno i uvek smo spremni da zaštitimo integritet našeg neba. Ništa ne može da uđe ili izađe sa prostora Srbije, a da to ne znamo i nismo ispratili i procenili da li je nešto realna opasnost. Građani Srbije mogu biti mirni, Srbija je bezbedna", rekao je on.
 
Vulin je dodao da je uvek moguće da neko pokušava nešto da proveri - kakvo je stanje, gde se šta nalazi, šta se dešava na teritoriji Srbije.
  • Sever Srbije

    12.04.2018 22:10
    Vojvosadjan
    Pozdravi poglavnika tvog!
  • Vojvosadjan

    12.04.2018 00:18
    @sever srbije
    Čobane neobrazovani, da znaš istoriju znao bi i da je naziv Sremski front jedino i isključivo upotrebljavan od strane NOB-a. Svaka tvoja dalja insinuacija samo govori više o tebi koliko si glup. Amin.
  • Sever Srbije

    11.04.2018 22:28
    Vojvosadjan
    Nije sporno da je bio verujem al strana je bitna u crnoj uniformi pa to nije lepo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija