Ministar: Paradajz ispravan, kazna i za inspektora

Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović potvrdio je danas da je paradajz na tržištu Srbije "apsolutno ispravan za upotrebu" i dodao da će uvoznik pošiljke na kojoj je pogrešno pisalo da "kora nije za upotrebu" biti kažnjen.
Ministar: Paradajz ispravan, kazna i za inspektora
Foto: Pixabay
Nedimović je za RTS kazao da će danas na sajtu Ministarstva poljoprivrde biti objavljene sve laboratorijske analize spornih pošiljaka te će se "iz njih videti da je paradajz potpuno ispravan i pogodan za ljudsku upotrebu".
 
Pre nekoliko dana deo medija u Srbiji je tvrdio da je u prodaji "otrovan paradajz" iz Turske, jer je na deklaraciji pisalo da "kora nije za ljudsku upotrebu". Ispostavilo se da je uvoznik kopirao deklaraciju citrusa, ali je zaboravio da izbriše deo o kori.
 
Ministar je kazao da je, od 25 tona s više od  4.000 gajbica u jednom kamionu, sporna bila deklaracija na samo dve gajbice.
 
"To je bila greška uvoznika koji je pogrešno deklarisao robu i zbog toga će protiv njega biti pokrenut prekršajni postupak", rekao je Nedimović, koji je najavio prekršajni postupak i protiv drugog uvoznka, kao i da će biti kažnjen i inspektor.
 
"Zbog svega toga idemo u kontrolu svih graničnih prelaza i inspektora i izaćićemo sa rezultatima naredne nedelje. Mi ćemo naše procedure dodatno pojačati, ali moramo biti svesni koje su količine robe u pitanju. Nekada se desi da nam na nekom prelazu dodje i 50 šlepera", rekao je ministar poljoprivrede.
  • Brus Vilis

    13.04.2018 17:42
    Da zaista imaju nameru da kazne inspektora imali bi ovde njegovo ime i prezime. Držaću vas za reč kad to bude obostrano, na primer kad bude dovoljno da kažem kako ću redovno izmiriti poreske...
  • Ivan

    13.04.2018 17:13
    .
    Ja glasam za to da ministar odmah posle takozvanih pregleda pojede jedan pred novinarima
  • Nella

    13.04.2018 16:36
    Opet gajbice
    Nisu zaboravljene ni gajbice Marka Miloševića(preko kojih se obogatio) a ovaj nas laže istom pričom.
    Neka se jave trgovci koji su prodavali sporni paradajz, da li su samo dve gajbice!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.