Saobraćajna policija od danas pojačano kontroliše brzinu kretanja

Saobraćajna policija od danas, 16. aprila do nedelje, 22. aprila pojačano će kontrolisati brzinu kretanja vozila na svim putevima u Srbiji.
Saobraćajna policija od danas pojačano kontroliše brzinu kretanja
Foto: 021.rs
Ova akcija će se paralelno odvijati u svim državama članicama međunarodne organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope). Reč je o ukupno 32 države (28 država članica Evropske unije, Švajcarskoj, Norveškoj, Srbiji i Gruziji). 
 
Svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača, a prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu saobraćajni policajci će kontrolisati i da li vozač i putnici u vozilu koriste sigurnosne pojaseve.
 
U okviru ove međunarodne akcije, realizovaće se i akcija "Speed Marathon", koja se takođe sprovodi na svim evropskim putevima, a tokom koje će biti merena brzina na najvažnijim putnim pravcima neprekidno u trajanju od 24 časa, od 18. aprila u 6 časova do 19. aprila u 6 časova. U tom periodu biće angažovani svi raspoloživi  uređaji za merenje brzine, a iz MUP-a podsećaju vozače da se na deonici autoputa Šid – Šimanovci meri i prosečna brzina kretanja vozila.
 
Tokom prošlogodišnje akcije "Speed Marathon", za 24 časa na evropskim putevima otkrivena su ukupno 151.073 prekršaja prekoračenja brzine, od čega je u Srbiji otkriveno 2.895 prekršaja. 
 
Analize pokazuju da je svaki treći saobraćajni prekršaj u Srbiji prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila. Istovremeno, neprilagođena brzina javlja se kao uticajni faktor u gotovo polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.
  • G

    17.04.2018 12:15
    @nik - a još interesantnije je da se vi "gospodine" pravite blesavi kao da ne znate da je pojam "Smrdojvodina" nastao samo i isključivo kao odgovor na konstantne provokacije na račun cele Srbije a ne obrnuto. Smatrate da imate pravo da budete uvređeni na "Smrdojvodina" a zato je odmah svako "patriJota" ako reaguje na "Smrdija". A Bog vam, "gospodine", ne treba da napustite Srbiju, na granicama ne postoje naoružani stražari koji vas u tome sprečavaju, sve što je potrebno je da ste dovoljno mentalno sposobni da umete da izvadite pasoš i pređete granicu, naravno ako niste traženi zbog izvršenja nekog krivičnog dela.
  • nik

    17.04.2018 08:36
    zabole me za Srbiju
    Za
    G
    16.04.2018 • 17:05

    koji ćeš onda u Srbiji

    Interesantno je da Vi tzv. gospodine ne smatrate da je 'vređanje' ako neko Vojvodinu naziva Smrdovojvodinom, a to da je dotični PROSTAČINA-ne vidim u čemu je tu ikakvo vređanje, i uzgred daj Bože da ne budem još dugo u Srbiji, svi su od nje pobegli pa žive već uveliko dosta bolje od nas.....
  • G

    16.04.2018 17:05
    koji ćeš onda u Srbiji
    @ник - interesantno je kako se vređate "gospodine", a još interesantnije da istovremeno ćutite na potpuno iste provokacije koje dolaze od "vaših". Ako vam je išta svima zajedničko to je da svi do jednog veoma volite da postavljate pravila i standarde koji potom važe samo onda kada to tako vama odgovara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija