Vođa "SNP Naši" oslobođen za spisak "srbomrzaca"

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio predsednika organizacije "SNP Naši" Ivana Ivanovića optužbi povodom objavljivanja na internetu 2014. godine spiska "30 najvećih srbomrzaca izdajnika među javnim ličnostima".
Vođa "SNP Naši" oslobođen za spisak "srbomrzaca"
Foto: 021.rs
Tom odlukom odbijena je kao neosnovana žalba tužilaštva i potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu, koji je Ivanovića u novembru prošle godine oslobodio optužbi rasnu i drugu diskriminaciju, rekla je portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić.
 
Na tom Ivanovićevom "spisku", pored ostalih, našli su se glumci Mirjana Karanović i Nikola Đuričko, direktor B92 Veran Matić, urednica Peščanika Svetlana Lukić, pevačica Jelena Karleuša, novinar Nenad Lj. Stefanović, reditelj Gorčin Stojanović, medijski stručnjak Nebojša Krstić, profesorka u penziji Srbijanka Turajlić i drugi.
 
U obrazloženju odluke Apelacioni sud je naveo da je prvostepeni sud pravilno zaključio da tokom postupka nije priložen nijedan dokaz koji u ukazivao da je Ivanović pratio, uhodio ili kontaktirao protivno volji oštećenih - bilo koga od njih, kao ni bilo koje lice iz njihove organizacije, niti da je zloupotrebljavao podatke oštećenih preko društvenih mreža i u tom smislu ugrožavao njihovu sigurnost.
 
Da ih Ivanović nije proganjao ili kontaktirao, potvrdili su i oštećeni saslušani tokom postupka, podsetio je Apelacioni sud.
 
"Kako se u konkretnom slučaju putem medijskih sredstava, uključujući i portal "SNP Naši" iznošenje stavova u tekstu, odnosno objavljivanje autorskog teksta ne može podvesti pod radnju proganjanja organizacija ili pojedinaca koji se zalažu za ravnopravnost, to je po oceni Apelacionog suda prvostepeni sud pravilno primenio načelo 'in dubio pro reo' - u korist okrivljenog", navodi se u pravosnažnoj presudi.
  • Paor

    16.04.2018 18:48
    Eh
    Najzad je profunkcionisala pravna država.
  • Lala

    16.04.2018 18:43
    Crnjak
    Drzava sponzorise ove fasiste,huligane,patriJote..sve u svemu Srbija je faktor nestabilnosti na Balkanu. Zaglibljena u srednjem veku nikako da prihvati da je jedna beznacajna drzava koja proizvodi probleme da bi bila tzv neki faktor a u svari je crna rupa Balkana i Evrope.
  • eh

    16.04.2018 17:06
    "objavljivanje autorskog teksta ne može podvesti pod radnju proganjanja organizacija ili pojedinaca koji se zalažu za ravnopravnost"

    možda je vreme da počnemo svi da pišemo autorske tekstove o SNS hijenama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.