Vladajuća većina podnela 380 amandmana na predlog zakona u Skupštini Srbije, opozicija negoduje

Poslanici vladajuće većine podneli su oko 380 amandmana na prvu tačku dnevnog reda, odnosno Predlog zakona o planskom sistemu Srbije, što je danas naišlo na negodovanje opozicije jer će vladajuća većina kao i prethodnih nekoliko sednica, potrošiti gotovo sve vreme za raspravu u pojedinostima, a da se o ostalim zakonima neće ni raspravljati.
Vladajuća većina podnela 380 amandmana na predlog zakona u Skupštini Srbije, opozicija negoduje
Foto: 021.rs
Vladajuća većina podnela je ponovo na prvi član prvog zakona amandmane "sa osvrtom" na unapređenje ekonomskog razvoja, medicinskih ustanova, prava deteta, povećanje investicija u privredu, na digitalizaciju uprave, razvoj univerzitetskog sistema. 
 
Amandmane je Vlada Srbije odbila uz obrazloženje da "suštinski ne doprinose unapređenju predloga zakona". 
 
Poslanik Socijaldemokratske stranke Nenad Konstatinović rekao je da su amandmani podneti kako ne bi došli u situaciju da opozicija bilo šta govori i kako se ne bi čula nijedna reč kritike. On je kazao da se zbog amandmana vladajuće većine neće ništa čuti o preostalim finansijskim zakonima koji su na dnevnom redu i da se na taj način obesmišljava parlamentarizam. 
 
"Vi ne želite dijalog o bilo kakvoj temi, vi ne trpite kritike", rekao je Konstatinović i dodao da postoje amandmani koji su dobri za sve i koji bi mogli biti prihvaćeni, ali da o njima neće moći da se govori. 
 
Poslanici Srpske radikalne stranke, međutim, dosetili su se kako da ipak da govore o predloženom zakonu tako što su podneli amandmane na naslov predloženog zakona. 
 
Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić odgovarajući Konstatinoviću ironično je rekao da su amandmani opozcije "fenomenalni" i "inventivni" te pročitao jedan od predloženih, koji glasi da se član zakona briše. 
 
"Evo da pročitam jedan amandman: 'Član jedan briše se'. Eto toliko je toliko je inventivan i sadržajan", rekao je Orlić.
 
Poslanici u Skupštini Srbije danas su tokom rasprave o amandmanima na Predlog zakona o planskom sistemu Srbije raspravljali o tome koja vlast je i koliko doprinela propasti srpske privrede.
 
Govorilo se ponovo o aerodromu u Nišu "Konstatnin Veliki" i koncesiji aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu, privatizacijama državnih preduzeća, ali i mnogim drugim temama poput nabavke aviona, poljoprivrednim mašinama i bombardovanju SRJ 1999. godine.
 
Temu o beogradskom aerodromu pokrenuo je šef poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) Goran Ćirić koji je ponovo tražio objavljivanje ugovora o koncesiji beogradskog aerodroma.
 
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović mu je odgovorio da je koncesija dobra jer "dobijete milijardu i po evra, a (aerodrom) ostane u vašem vlasništvu".
 
"Ako mislite da država danas ima milijardu i po evra da može da uloži, nema. Nama treba tih milijardu i po evra", rekao je Stefanović.
 
On je ocenio i da se "podigla velika prašina oko nečega što je samo dobra želja Vlade da učini nešto za građane".
 
Amandmane s osvrtom na poljoprivredni razvoj, privredni rast, vladavinu prava i druge branili su poslanici Srpske napredne stranke navodeći da su dobri i da "otvaraju zanimljive teme".
  • Mile

    17.04.2018 09:54
    Vreme je za hospitalizaciju!
  • kiki

    16.04.2018 23:00
    na ulice!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Ana

    16.04.2018 20:55
    Stalno je ovako
    Ovo rade već ko zna koji put. Ne znam zašto uopšte držimo parlament i plaćamo poslanike kada je sve samo volja jednog čoveka i ne čuje se ničije mišljenje. Mi smo svi idioti što ovo trpimo, gledamo i ništa ne radimo da to promenimo. Dokle god smo takvi i zaslužili smo da nam drugi kroje sudbinu dok mi samo sležemo ramenima i mislimo da se ništa tu ne može uraditi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.