SNS smenjuje pojedine funkcionere, nesigurne fotelje gradonačelnika Kragujevca i direktora RTB Bor

Srpska napredna stranka će do kraja maja sprovesti čistku u svojim redovima, a među funkcionerima koji će najverovatnije biti smenjeni su gradonačelnik Kragujevca i sin bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, Radomir, ali i direktor RTB "Bor" Blagoje Spaskovski, piše "Blic".
Među spornima su i lokalni funkioneri koji vode odbore u Užicu, Požegi, Lajkovcu, Požarevcu, Bosilegradu i Brusu.
 
Promene u SNS najavio je pre dva dana za "Blic" predsednik Izvrnog odbora naprednjaka Darko Glišić. Precizirao je da će funkcioneri za koje bude utvrđeno da ne rade dobro biti smenjeni sa funkcija ili isključeni iz stranke. Povlašćenih, kako je rekao, neće biti ni među ministrima i potpredsednicima stranke, ali će o njima raspravljati Predsedništvo SNS.
 
"Nikolić se nije najbolje snašao na mestu gradonačelnika. Činjenica je da je preuzeo ruiniranu gradsku kasu, a umesto da poboljša finansijsko stanje, dodatno je zadužio grad. Pozamašna državna sredstva preneta su iz budžeta u kasu Kragujevca, lično Nikolić je dok je bio predsednik doveo neke investitore, ali rezultati su izostali. Ipak, jedan deo SNS smatra da bi Nikolića trebalo pustiti da završi mandat, pa se još vaga o narednim koracima. Što se tiče Spaskovskog, nije isključeno da će stranka biti oštrija prema njemu jer je tokom nedavne izborne kampanje u Boru radio protiv interesa SNS. Svi se sećaju i da je Vučić na jednom od sednica Glavnog odbora rekao da u Boru čak više vole pse lutalice od Spaskovskog", napominje Glišić za beogradski list.
 
Prošle godine, raspuštena su tri lokalna odbora SNS - u Blacu, Velikom Gradištu i Zaječaru. Promene su usledile posle sastanka koji je Vučić održao sa 850 šefova lokalnih odbora, a na kojem je analiziran njihov rad. Vučić je tada kritikovao pojedine stranačke kolege što se ne angažuju dovoljno, a zamerio im je da se kite njegovim imenom.
 
Ipak, tada je pojedine funkcionere i pohvalio, i to Verana Matića iz Koceljeve, koji je na lokalnim izborima osvojio 79,38 odsto glasova. Pozitivno je govorio i o Miliji Miletiću iz Svrljiga, koga građani pamte po tome što je u Skupštinu dolazio u narodnoj nošnji. Za njih je rekao da zna da mogu da izađu na crtu na izborima, a ne da se kite njegovim imenom i prezimenom.
  • rm

    18.04.2018 21:09
    nikako
    u istocnoj srbiji mozete da na vlast postavite i svetog petra-sa ovakvom politikom prema ovom regionu-pre svega infrastrktura-koliko kilometara drzavnog puta je napravljeno mostva ono najvaznije koliko radnih mesta fabrika-0 zdravstvo-u totalnom rasulu-skolstvo-0 mladi beze glavom bez obzira-jad i beda-totalna beogradizacija srbije i nekih delova srbije-sa ovakvm politikom-sns na potezu od pozarevca do nisa nema sta da trazi-da nije ucena lazi pretnji ne bi osvojili ni jedan glas-ovakav odnos vlasti prem ovj regiji nije bilo posle rata
  • VladaN

    18.04.2018 20:53
    Predsednik SNS je...
    ...definitivno osoba sa teškim problemom u svojoj glavi. Toliko ga plaši gubitak apsolutne vlasti, poslusnickog sistema i pada sa vlasti da je izgubio svaki kriterijum. Pašće zato što stvara i već je stvorio toliko neprijatelja u svom okruženju da nece znati ko će mu pre "zabiti nož u ledja". Definitivno se bliži kraj vladavine ovoga zla koje nas je zadesulo.
  • marko

    18.04.2018 17:21
    Gradonacelnici
    Pojedini gradonacelnici trebali bi mnogo vise da se angazuju, a ne samo da se kriju iza Aleksandra Vucica. Pravi primer kako treba da se radi je Opstina Vrnjacka Banja i njen Predsednik Boban Djurovic, koji su od opstine koja je bila pred bankrotstvom uspeo da napravi opstinu koja je sada zavredila status turističkog mesta - prve kategorije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija