Rasplet incidenta u Kulturnom centru u Parizu naredne sedmice

Kakva će biti sudbina ambasadora Srbije u Francuskoj Rajka Ristića i direktora Kulturnog centra u Parizu Radoslava Pavlovića, odnosno da li će ambasador biti opozvan, a direktor smenjen, biće odlučeno u toku sledeće nedelje, rekao je za "Politiku" ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
Ono što se dešavalo u Parizu, sukob između Pavlovića i ljudi iz KC koji su bliski ambasadoru Ristiću, što je pretilo da pređe u otvoreni fizički sukob, šef diplomatije je za "Politiku" okarakterisao kao veliku bruku srpske diplomatije.
 
Po Dačićevom nalogu u Pariz su odmah upućeni državni sekretar MSP zadužen za bezbednosna pitanja Ivica Tončev i generalni sekretar MSP Veljko Odalović, kako bi u razgovoru sa akterima incidenta utvrdili o čemu se tačno radi.
 
Prema pisanju medija, sukob na relaciji Ristić-Pavlović postoji od samog imenovanja Pavlovića, bivšeg savetnika Tomislava Nikolića, na mesto prvog čoveka Kulturnog centra.
 
Zbog aktuelnih dešavanja KC je bio zatvoren, a to, kažu u MSP-u, nije smelo da se desi.
  • Milan

    20.04.2018 13:35
    Miloševićev ministar spoljnih poslova Živadin Jovanović je za sve ove pobrojane veličina. Je li moguće da niti u jednoj oblasti nemamo makar pristojne kadrove?
  • Parizer

    20.04.2018 12:36
    Zatvoriti to djubre, nema mesta za nekulturne centre u Parizu, a ovi sto su kao radili tamo neka se ili vrate u smrdiju ili neka nadju neki posao koji im prilici... fizicki radovi i kasirke.
  • Predrag

    20.04.2018 12:06
    Pazi ide im u kontrolu Ivica Tončev, autolimar is Surdulice. Zemljo otvori se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.