MUP: Kamere na granici smanjiće gužve

Ministarstvo unutrašnjih poslova je, u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije, pustilo u rad pilot projekat "Trenutno stanje na graničnim prelazima", koji će omogućiti građanima da preko sajta MUP ili AMSS vide stanje na prelazima, izjavio je direktor policije Vladimir Rebić.
MUP: Kamere na granici smanjiće gužve
Foto: 021.rs
Kako je saopšteno iz MUP, pilot projekat je za sada pušten u rad na Batrovcima, a planirano je da do početka letnje turističke sezone budu uključena još tri najfrekventnija prelaza – Horgoš, Preševo i Gradina.
 
"Neretko u jeku turističke sezone putnici čekaju na ulaz ili izlaz iz Srbije više sati. Zbog toga smo uspostavili pilot projekat koji će građanima omogućiti da relativno jednostavno dobiju informacije o vremenu čekanja i alternativnim putnim pravcima", objasnio je Rebić.
 
Batrovci su jedan od najopterećenijih graničnih prelaza, preko koga je prošle godine prešlo oko 7,8 miliona putnika, dva odsto više nego 2016. godine.
  • Talac

    20.04.2018 20:06
    U Hrvatskoj to odavno postoji:

    http://www.hak.hr/info/kamere/#a1-zagreb-split-dubrovnik

    Da smo krenuli drugim putem 1991, imali bismo i mi. Kad kazem "mi" znate na koju regiju mislim ;)
  • Savetnik

    20.04.2018 19:43
    A link?
    Možda bi bila potpunija novinarska vest da se postavili i link na te kamere ?!
    https://kamere.amss.org.rs/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.