Učesnik u ubistvu Arkana pronađen mrtav u Južnoj Africi?

Policija Južnoafričke Republike pronašla je mrtvog muškarca za koga se veruje da je Milan Đuričić iz Loznice, jedan od aktera ubistva Željka Ražnatovića Arkana, objavili su beogradski mediji pozivajući se na nezvanična saznanja.
Učesnik u ubistvu Arkana pronađen mrtav u Južnoj Africi?
Foto: Pixabay
Prema tim informacijama, ubijeni je kod sebe imao lažne isprave, a njegov DNK poslat je srpskoj policiji kako bi se potvrdilo da li je reč o državljaninu Srbije. Za sada nema zvanične potvrde da li je osoba ubijena u obračunu bandi Đuričić ili neko ko veoma podseća na njega. 
 
Đuričić je u bekstvu već 12 godina, od izricanja presude 2006. On je osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Arkana i dvojice njegovih prijatelja u beogradskom hotelu "Interkontinental", 15. januara 2000.
 
Dobrosav Gavrić, koji je osuđen na 35 godina zbog ubistva Ražnatovića, Milenka Mandića i Dragana Garića, i dalje se nalazi u kućnom pritvoru u Južnoafričkoj Republici, u kojoj je uhapšen u decembru 2011, a tamošnje vlasti ga još nisu izručile Srbiji.
 
Gavrić i njegov pomagač Đuričić uhapšeni su 2001, a osuđeni su u oktobru 2006. Obojica su od tada u bekstvu, jer su od oktobra 2003. bili pušteni da se brane sa slobode. Prema policijskim izvorima iz tog perioda, oni su prvo pobegli u Bosnu i Hercegovinu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.