FOTO, VIDEO: Priveden napadač na aktivistu LDP-a kod Hrtkovaca

Policija je identifikovala i privela muškarca za koga se sumnja da je u Jarku udario člana predsedništva LDP-a Đorđa Žujovića.
FOTO, VIDEO: Priveden napadač na aktivistu LDP-a kod Hrtkovaca
Foto: 021
Kako se navodi u saopštenju, policija je tog 40-ogodišnjaka privela sudiji za prekršaje u Sremskoj Mitrovici zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, odnosno nasilja nad članom LDP-a.
 
Kako je ranije saopštio MUP, ministar policije Nebojša Stefanović naložio je istragu koja će utvrditi da li je bilo propusta u radu policije prilikom ovog incidenta. "Ukoliko se utvrdi da pripadnici policije nisu preduzeli sve neophodne mere kako bi sprečili incident, protiv njih će biti preduzete odgovarajuće disciplinske sankcije", stoji u saopštenju MUP-a.
 
Incident se dogodio danas kada je Vojislav Šešelj napustio Jarak. Šestorica momaka, koje je predvodio  Žujović. pored raskrsnice gde je održan miting radikala, razvila su transparent "Šešelj je ratni zločinac", Kada su to videli pripadnici SRS, napali su ih i došlo je do manjeg fizičkog obračuna, u kom je Žujović dobio više udaraca u glavu.
 
 
Policija je razdvojila učesnike incidenta i blokirala ulicu.
 
Žujović je rekao da ga je neko napao i udario u leđa, nakon što su razvili transparent. "Nas desetak je mirno došlo i razvilo transparent. Tada je došlo do koškanja, radikali su pokušali da nam ga otmu i tada me je neko udario s leđa, imamo sve snimljeno na kameri", kazao je Žujović. Prema njegovim rečima, tada se umešala policija uz čiju su pratnju napustili Jarak.
 
Poslanike DS i LSV zaustavila policija
 
Policijske blokade puteva ka Hrtkovcima su završene oko 14 časova i saobraćaj je normalizovan, saopštio je MUP.
 
Nekoliko poslanika Demokratske stranke koji su pošli u Hrtkovce, policija je ranije danas zaustavila na naplatnoj rampi kod Rume. Poslanik DS-a Balša Božović rekao je da im nije dozvoljen prolaz, jer je policija dobila naredbu da poslanike te stranke ne puštaju. Božović je rekao da su mu policajci objasnili da su imali odobrenje samo da propuste lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.
 
Sa Božovićem su na naplatnoj rampi kod Rume zaustavljeni i poslanici Aleksandra Jekov i Tomislav Žigmanov.
 
Lider Lige Socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da funkcioneri te stranke nisu stigli danas do Hrtkovaca, jer ih je policija zaustavila na putu nakon što su izašli iz Rume. On je rekao da su naišli na preprečena vozila policije i da im je tu rečeno da je zabranjeno svako okupljanje u Hrtkovcima i da ne mogu dalje.
 
"To bi bila standardna policijska procedura da su to uspeli i sa Šešeljem (Vojislav). To bi onda značilo da rade svoj posao", rekao je Čanak.
 
Šešelj: Zabrana skupa je blamaža za vlast
 
Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da je zabrana njihovog okupljanja povodom 26 godina od mitinga u selu Hrtkovci "blamaža za vlast, jer svi znaju da bi protekao mirno, kao i skup 1992. godine", zbog kojeg je osuđen u Hagu. Šešelj kaže da "samo korisiti svoja ustavna i zakonska prava na slobodno okupljanje" i da su zato u Hrtkovcima zakazali miting "Đurđevdanski radikalski ustanak".
 
Dodao je da Srbija "ne može imati dobre odnose sa Hrvatskom dok ne bude oslobođena Republika Srpska Krajina".
 
Zbog skupa blokirani putevi 
 
Šešelj je stigao u Jarak oko 10 sati, a u tom mestu se nalazilo oko 50 pripadnika SRS-a, među kojima i Vjerica Radeta i Nataša Jovanović.
 
Svi prilazi selu Hrtkovci bili su potpuno blokirani, a jake snage policije i žandarmerije kordonima su zatvorile ključne magistralne pravce. Prolaz je bio omogućen samo meštanima i dostavljačima hrane koji su morali da pokažu ličnu kartu.
 
 
 
Policija je zabranila sve skupove zbog opasnosti od ugrožavanja sigurnosti.
 
 
Na skupu pre 26 godina u Hrtkovcima, Šešelj je između ostalog pročitao imena 17 "nelojalnih" meštana hrvatske nacionalnosti. 
 
Žalbeno veće Mehanizma za međunarodne krivične sudove, koji je nasledio postupke Haškog tribunala, 11. aprila izreklo je Šešelju pravosnažnu presudu od deset godina zatvora za podsticanje progona, deportacije i prisilno premeštanje Hrvata iz Hrtkovaca 1992. godine. 
 
 
U Hrtkovcima, nedaleko od Rume, živi 3.300 ljudi. Najviše je Srba - 60 odsto, 30 odsto je Mađara, a deset odsto Hrvata.
 
  • Mile

    09.05.2018 13:04
    Tog " 40-ogodišnjaka (policija je) privela sudiji za prekršaje". Dakle taj "40-ogodišnjak" nema ime i prezime, za razliku od napadnutog koji ima i ime i prezime, prema izveštaju policije.
  • svako ima svoje mest

    07.05.2018 21:12
    Gospodin Šešelj intelektualno i psihički najnadmoćniji Srbin i gradjanin Srbije.
    Svakoj visokoj inteligenciji sluzim po prirodi stvari.
  • Бачванин

    07.05.2018 16:12
    За радозналог
    Војводина постоји од 1945 г, тако да није ни могла да буде припојена Краљевини Србији. Припојени су делови више жупанија, између осталог већи део Бачко-Бодрошке жупаније. Делови неколико жупанија од укупно 64, колико је имао Угарски део Аустро-Угарске, на велику радост Срба и на велику жалост неких других, међу којима има доста редовних посетилаца овог сајта. Хртковци су били део Сремске жупаније која је била у саставу троједне Краљевине Хрватске, Славоније и Далмације. Је ли то значи да Срем илити Сријем треба припасти Хрватској? Радознали ,шта ти кажеш, немој само рећи да су твоји дошли после 1945 или си потомак Солунаца дошлих 1921. Не би ме чудило, углавном су такви највећи србомрсци.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija