Građani se žale da muzička fontana u Beogradu godinu dana svira jedno te iste pesme

Stanovnici ulica oko trga Slavija u Beogradu kažu da je muzička fontana iz redovnog prešla u produženi režim rada vikendom, a uz standardnu buku, život im otežava i monotoni program.
Bilo je planirano da fontana "svira" od sedam do deset uveče. Poslednjih dana, pak, fontana na Slaviji radi prekovremeno.
 
"Ovaj vikend, konkretno, muzika je išla čak do pola jedan, u subotu je išla i do jedan, tačno u jedan su prestali", kaže za N1 studentkinja Milica Prpić.
 
Milica je u Beogradskoj 4 na Slaviji odrasla. Uši su joj, kaže, navikle na buku, ali ne mogu na šest pesama koje se vrte u krug non-stop.
 
"Psihički nas skroz ubija, zato što i kad imate omiljenu pesmu vi je slušate deset puta, petnaest puta, ali je ne slušate baš svaki dan, po tri sata, godinu dana. Ove pesme su, bezveze ću se izraziti, ali ogadile su nam se. Asociraju nas na sve ružno, na ovaj apsurd koji se dešava ovde", kaže ona za N1.
 
N1 je pitao Gradsku upravu zašto repertoar godinu dana nije menjan i zbog čega se Slavijom pesma ori i kad joj vreme nije, ali su upućeni na "Vodovod". A u Vodovodu odgovaraju da su zaduženi samo za aktiviranje muzičkog softvera.
 
Da nadležni izbegavaju odgovore, jasno je i Milici Prpić koja je, kaže, više puta zvala komunalnu policiju, a obraćala se i servisu Beokom.
 
"Svaki put kad sam zvala, oni su rekli da su mnogi ljudi zvali, tako da ja nisam jedina, ali da oni tu ne mogu ništa da urade i bili su poprilično drski", kaže Prpić.
 
Ako je muzička fontana neophodnost, kaže, neka je bar učine prihvatljivom.
 
"U tri sata može da se napravi izvanredna plej lista koja će biti stvarno lepa svima da čuju. A kombinacija tri beogradska šlagera, Majkl Džeksona i Pavarotija u krug, ta kombinacija je malo smešna", kaže.
 
A slušaju je, dodaje, samo oni koji žive u blizini Slavije, a čak i da neko ciljano dođe da fontanu čuje, nema ni gde da zastane, ni da sedne.
  • Pawlle

    23.05.2018 06:09
    Glupanderi se nisu setili da postoje nosaci zvuka sa malo vise muzike,a i vi sto zivite tu ako vam se ne svidja prodajte stanove
  • Mile

    22.05.2018 17:34
    Fontana svira jdno isto godinu dana. Vucic sest godina mlatara sve isto . Pa sta?
  • centar

    22.05.2018 15:33
    centar
    Vrlo slična situacija je i kod nas u centru gde pet samozvanih uličnih svirača svira jedno te isto, od 8 ujutru pa do sitnih sati i to GODINAMA. Teror buke i neukusa, a pri tome koriste ozbiljna pojačala i besprizorno su bezobrazni kada im se obratite i zamolite ih da budu malo tiši.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija