Krkobabić: Isplata "uvećanih" penzija od novembra ili januara

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera i ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić izjavio je da ima nagoveštaj da će penzioneri u novembru ili januaru početi da primaju povećane penzije, kada bude ukinut Zakon o smanjenju penzija.
Krkobabić: Isplata "uvećanih" penzija od novembra ili januara
Foto: Medija centar Beograd
"Imamo nagoveštaj da će to biti od novembra ili januara, nije baš svejedno - ako stanje finansija bude dozvoljavalo, biće novembar. Očekujem sada konkretne stvari, jer ovo su načelne najave", rekao je Krkobabić za RTS. 
 
On je rekao da je neophodna reforma penziono-invalidskog osiguranja da se ne bi ponovila kriza iz 2014. godine. 
 
"Povećava se broj penzionera, a smanjuje broj radno aktivnih. Nužno je da uđemo u ozbiljnu reformu. Učešće u tome moraju da uzmu najkompetentniji", rekao je Krkobabić. 
 
Vlada Srbije juče je saopštila da će krajem ove godine usvojiti predlog da se ukine Zakon i time ukine mera smanjenja penzije iz 2014. godine. Prema najavama iz vlasti penzije će biti povećane od osam do nešto više od 13 odsto.
  • Salamander

    26.05.2018 23:21
    koje godine ?
    one tamo, da inflacija pojede ?

    ma u kontejnere sa njima !


  • Rile

    26.05.2018 14:48
    Demagogija
    A evo šta Milan Krkobabić, demagog i savremeni apostol aktuelne vlasti reče 2.marta 2014. godine na Konvenciji koalicije SPS-PUPS-JS: "Nema smanjenja penzija - to je Sveto pismo za penzionere Srbije. Koalicija SPS-PUPS-JS najbolje brine o penzionerima i neće odustati od stava da nema smanjenja i zamrzavanja penzija...". Ispade Krkobabić veći katolik od pape kada je u pitanju zaštita srpskih penzionera.
  • Krki

    26.05.2018 14:46
    Koja je poruka?
    Ovom otimacinom plata i penzija vec 3,5 godine su poslali poruku svima da ne vredi uplacivati doprinose jer opet jednog dana mogu ovakvi i slicni "lideri" da vam oduzmu koliko i kada hoce. Po njima je bolje svi na doprinose na minimalac a ostalo u kesu pa u slamaricu. Tako se razvija privreda po njima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija