Oduzeto pet licenci za organizovanje turističkih putovanja

U Srbiji je u prvih pet meseci ove godine oduzeto pet licenci za organizovanje turističkih putovanja, a prošle godine 15, kažu u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacije.
Oduzeto pet licenci za organizovanje turističkih putovanja
Foto: Pixabay
Organizator putovanja nakon oduzimanja licence ima pravo da realizuje samo prethodno ugovorena putovanja, kako ti putnici ne bi bili oštećeni i može da nastavi da radi kao posrednik.
 
Turistička inspekcija je u prvih pet meseci ove godine obavila 460 kontrola delatnosti turističkih agencija (338 organizatora turističkih putovanja, 110 posrednika i 12 kontrola udruženja i organizacija koje organizuju turistička putovanja za sopstvene potrebe).
 
"Po predstavkama nezadovoljnih građana obavljeno je 115 nadzora, a inspektori su utvrdili da su 72 predstavke osnovane. U 24 slučaja je postignut dogovor izmedju turističkih agencija i putnika, tako da je putnicima vraćeno 444.255 dinara", rekla je v.d. pomoćnika ministra turizma Vera Božić Trefalt. U ostalim slučajevima opravdanih predstavki inspektori su, kako je dodala, preduzimali propisane upravne i kaznene mere.
 
Putnici se najčešće žale da je nivo komfora manji od ugovorenog, zatim na kategoriju i lokaciju smeštaja, na higijenu, nestručnost i neljubaznost vodiča, na buku i ishranu.
  • Info

    08.06.2018 19:19
    Najvažnije za čitaoca
    Ja treba da uplatim... a nemam pojma kome su oduzete licence?
  • Marko

    08.06.2018 13:15
    @WAYOUT
    WayOut je sasvim solidna agencija - godinama idem preko nje na letovanje. Vlasnik je egipćanin pa ima malo bolje cene za Egipat od konkurencije, i daje bolje informacije - ako uspete dopreti do njega. Prodavci aranžmana: korektni, ljubazni - (ali kao i drugi) pričaju pre svega na osnovu onog vide na internetu, a što vidim i ja. Naravno, za to ih ne treba kriviti.
  • Dejan

    08.06.2018 11:19
    muva leti
    Danas oko 9h prosao ribnikarevom ulicom, flu flu radi !!! Sta bi ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.