Protestna vožnja traktorima u ponedeljak širom Srbije

Članovi Nezavisne asocijacije poljoprivrednika Srbije krenuće u ponedeljak, 11. juna u 8.30 časova u protestnu vožnju traktorima širom Srbije, najavio je predsednik Upravnog odbora Asocijacije, Jovica Jakšić.
Protestna vožnja traktorima u ponedeljak širom Srbije
Foto: 021.rs
Odluku o protestnoj vožnji je jednoglasno doneo Upravni odbor Asocijacije, kao "znak upozorenja zbog alarmantne situacije u agraru", uz zahtev da se "hitno reši problem enormno visoke cene goriva, a onda i ostalo".
 
"Naše članice zakazuju sastanke i donose odluke o maršutama i organizaciji protesta. Prijavljujemo okupljanja po zakonskoj proceduri. Odziv poljoprivrednika je veliki, mnogo veći nego što smo očekivali", rekao je Jakšić.
 
"Protestna vožnja će trajati jedan sat, ali ako nam se ne izadje u susret, radikalizovaćemo protest", kazao je Jakšić. On je rekao da je dosta neispunjenih obećanja. 
 
"Pogrešno su postavljene teze: akcenat se stavlja na to da kod poljoprivrednika ima zloupotrebe, umesto da sistemski postave stvari, da se uredi registar poljoprivrednih gazdinstava. To treba da reše nadležni i to je jednostavno: vidi se koja gazdinstva kupuju djubrivo, seme i ko prodaje robu, a ko ne funkcioniše tako", navodi Jakšić.
 
On je dodao da će revolt poljoprivrednika u ponedeljak biti iskazan pre svega zbog visoke cene goriva.
 
"Zašto je u Srbiji najviša cena? Evropski farmeri plaćaju 60 do 70 evrocenti litar, odnosno oko 90 dinara, a mi i do 170. Tražimo da se reši taj problem", kazao je Jakšić. 
 
On je dodao da je poznato da se akcize plaćaju na cigarete, alkohol, kafu, gorivo... što u prevodu znači porez na luksuz.
 
"Za nas poljoprivrednike rad na našim imanjima nije luksuz. Svojim radom mi pokušavamo da obezbedimo egzistenciju za svoje porodice i obezbedimo hranu za ostalo stanovništvo", rekao je Jakšić.
  • Neša

    08.06.2018 15:47
    Ah...
    Ništa od toga. Farsa.
  • Brizla

    08.06.2018 15:32
    @banana men
    "Oni ne stiskaju lopove, nego posten narod koji ne moze da prolazi putevima i ulicama"
    Hoće li tom "poštenom narodu" najzad malo porasti jaja da podrži neku inicijativu ili će neprestano da zapomaže kako mu je teško? Kada neko pokuša nešto da uradi - i to je problem. Nekoliko prethodnih postova govori o solidarnosti i združivanju interesa raznih grupa, a ne znam kako ne vidite da su to zajednički interesi i da nema grupa, budući da smo svi u sra*ju do guše. Ovaj "pošten narod" ima ozbiljan problem s empatijom, solidarnošću i građanskom agilnošću. Ako mislite da će vam neko drugi osvojiti slobodu, zapitajte se KO i PO KOJOJ CENI.
  • banana men

    08.06.2018 14:27
    @ rade
    Oni ne stiskaju lopove, nego posten narod koji ne moze da prolazi putevima i ulicama, lopovi srecno i nedodirljivo zive u Beogradu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.