MUP: Kako da prepoznate pravog saobraćajca

Povodom jučerašnjeg hapšenja D.T. (1978) iz Beograda koji se lažno predstavljao kao saobraćajni policajac i naplaćivanjem navodnih kazni prevario veći broj ljudi, Ministarstvo unutrašnjih poslova dalo je savete građanima na šta da obrate pažnju kako ne bi bili obmanuti.
MUP: Kako da prepoznate pravog saobraćajca
Foto: 021.rs

MUP navodi da su saobraćajni policajci dužni da, prilikom kontrole i regulisanja saobraćaja na putevima, nose uniformu sa oznakama i pripadajućom opremom na propisan način.

- Na uniformi saobraćajnog policajca mora se na levoj strani, u visini grudi, nalaziti značka policije, dok se na desnoj strani, u visini grudi, nalazi oznaka sa prezimenom policajca sa brojem koji mora odgovarati broju službene legitimcacije - kaže Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije MUP-a.

On navodi da saobraćajci moraju imati službenu značku sa službenom legitimacijom.

- Takođe, posebno naglašavamo da građani koji su zaustavljeni u kontroli saobraćaja zbog prekoračenja brzine imaju pravo da zatraže uvid u video zapis na kojem se jasno mogu videti vozilo kojim je učinjen prekršaj, registarski broj vozila, kao i bitna obeležja prekršaja, bilo da je prekršaj dokumentovan ručnim radarom ili radarom ugrađenim u presretače - naveo je Radenković.

On napominje i da policijski službenici u cilju otkrivanja, dokumentovanja i dokazivanja saobraćajnih prekršaja i drugih delikata, mogu koristiti vozila sa ili bez spoljnih obeležja policije, sa ugrađenim uređajima za utvrđivanje prekršaja u saobraćaju.

  • Brus Vilis

    09.06.2018 01:38
    Vic od države
    Ponizno & pokorno gradjanstvo, uskoro stižu nova obaveštenja:

    - Iz Ministarstva finansija: "Kako prepoznati neprijavljenog radnika bez ijednog pitanja"
    - Iz Ministarstva zdravlja: "Kako zakazati kod doktora i zašto"
    - Iz Ministarstva pravde: "Kako razlikovati sudiju od kriminalca bez ičije pomoći"
    - Iz Ministarstva odbrane: "Kako prepoznati državni udar i podrivanje sistema"
    - Iz Ministarstva saobraćaja: "Kako s platom od 500 evra ne voziti novi auto kojeg je dovoljno tek 3 puta godišnje registrovati, već koristiti usluge divljih taksista ukoliko isti budu raspoloženi da vas povezu i ako kiša ne pada. Jako."

    Ne budite lenji i pročitajte ih, ne mislite valjda da će se ministarstva štrecati oko svakog vašeg problema?! Mi smo ozbiljna firma, ej, bre...

    Uzgred, koristimo priliku da najavimo simboličnu taksu za suzbijanje poslaničkog stresa i obećanje o prosečnoj plati u visini od 5 stotina veveričjih kikirikija. Akciza na popodnevno dremanje ostaje ista.

    Vaša Vlada.
    "Živeo drug predsednik i Srbija s drugom predsednikom na čelu!"
    (Sad vi uskliknete: "Živeo!" da bi botovi mogli da štikliraju obavljen zadatak, okej?)
  • yyy

    08.06.2018 22:16
    tesko.malo je pravih,80 % je korumpirano
  • Laznjaku

    08.06.2018 21:17
    to nikad ne bi palo na pamet
    Ja sam pre neki dan video jednog pravog. Polu razdrljene uniforme (i prsluka) jednom rukom vozi skuter 100km/h po gradu (ne vija nikoga), drugom rukom drzi motorolu cijom antenom cacka obraz/nos (nisam tacno video, prebrzo je prosao)...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.