Ponovo blokirani putevi zbog poskupljenja goriva u više gradova

U nekoliko gradova u Srbiji i danas su blokirani putevi u znak protesta zbog poskupljenja goriva.

Putevi su bili blokirani u Beogradu, Šapcu, Lazarevcu, Inđiji, Sremskoj Mitrovici i drugim mestima.

U Beogradu na Slaviji protest je organizovan od 17 do 19 sati, zbog čega je bio zastoj u saobraćaju, trolejbusi su stajali, a tramvaji preusmeravani. U Novom Pazaru nekoliko vozila blokiralo je saobraćaj od 17 do 18 sati na Banjskoj petlji na putu Novi Pazar - Raška. 
 
Grupa vozača zaustavila je automobile i kamione na putu Niš - Bela Palanka u selu Prosek, a najavili su da će na na istom mestu biti i sutra. #blokada #kragujevac pic.twitter.com/tilrHyy3ve

Saobraćaj na naplatnoj stanici Sremska Mitrovica na ulazu i izlazu na autoput ponovo je uspostavljen posle protesta povodom poskupljenja goriva, saopštili su Putevi Srbije.
 
U Novom Sadu i drugim gradovima u Srbiji, miran protest zbog sve skupljeg goriva održan je juče od 17 do 19 časova. Za ponedeljak je zakazan novi protest, u 7 ujutru.
 
Podsetimo, poziv za protest širio se putem društvenih mreža. Osnovni zahtev građana je da se zaustave dalja poskupljenja goriva, da se cena zapravo smanji umanjenjem akciza koje zajedno sa PDV-om ulaze u cenu litre goriva koja sad iznosi oko 80 dinara, u zavisnosti od vrste derivata.
 
Sada je litar dizela oko 165 dinara, a bezolovnog oko 155 dinara, a početkom 2016. godine bili su oko 125-130 dinara. Građani smatraju da je to previše, upoređujući cene u okolnim zemljama, i traže da dizel bude 110 dinara, a bezolovni 120 dinara.
  • Ns 49

    10.06.2018 18:50
    Hajde prekidajte i Putin je naredio da pojeftini gorivo.
  • Podržavam

    10.06.2018 17:53
    Svi kadrovi u komunalnom sektoru Novog Sada voze službene automobile 24 sata gde hoće i kad im se oće,na posao ne dolaze a šta će kome oni trebaju do sebi i svijoj bratiji.Oni su protiv blokada jel tobože neće stići na vreme u firmu , samo nisu rekli kako se zove firma ,došli u opankama i odmah posedali u službene automobile,pa normalno takvim nije skupo gorivo,njima je zlatno doba ,nebi oni da izgube igračku ,PODRŽAVAM I SAMO NAPRED.
  • Marija

    10.06.2018 15:10
    Opoziciji je vazno da pravi ovakve proteste da mogu da kazu kako vuciceva zemlja nije sredjena i uredjena i kako gradjani nisu zadovoljni. A nisu svesni da su oni napravili samo zakrcenje nisu ovoliko gradjani koji protestuju nego su se samo nasli u tom trenutku tu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.