Poskupljuju SBB usluge za bivše IKOM korisnike

Kablovski operater SBB drugi put će poskupeti usluge za poslednjih šest meseci, ali ovog puta samo za bivše korisnike IKOM-a.
Poskupljuju SBB usluge za bivše IKOM korisnike
Foto: 021.rs
Kako pišu "Novosti", novo poskupljenje se na sajtu operatera naziva "izjednačavanje cene i kvaliteta usluge bivših IKOM korisnika sa SBB ponudom" i potrošaču donosi namet od novih 95 dinara.
 
SBB kao najveći igrač na tržištu ima obavezu da o svakom poskupljenju u periodu od dve godine posle preuzimanja obavesti Komisiju za zaštitu konkurencije. Zbog prethodnog podizanja cena u iznosu od 100 dinara, od januara 2018. godine, Komisija za zaštitu konkurencije je pokrenula postupak protiv njih.
 
U Komisiji kažu da je taj postupak složen, a da o novom poskupljenju nisu obavešteni. S druge strane, u SBB-u tvrde da je rešenjem Komisije predviđeno da svi korisnici imaju jednake uslove, te da su kupovinom IKOM-a u obavezi da imaju iste cene za sve korisnike, odnosno da ih izjednače sa onima koje plaćaju korisnici SBB-a.
 
"Kako je tehnička integracija trajala nekoliko meseci, to nije bilo moguće odmah nakon kupovine, jer u tom trenutku nisu svi korisnici imali iste usluge. Sad, kada je integracija završena i svi imaju jednake usluge, naša je obaveza da imamo i iste cene za sve korisnike. O izjednačavanju cena Komisiju ćemo obavestiti 15 dana nakon stupanja na snagu novih cena, što je naša obaveza i u skladu je sa zakonom", poručuju u ovoj kompaniji.
 
Nasuprot tome, bez obzira na obaveze, građani koji su postali korisnici SBB-a su nezadovoljni. Jedan od njih navodi da su jedno poskupljenje imali kada i svi SBB korisnici.
 
"A sada novo, samo za nas koji smo bili pretplatnici IKOM-ovih usluga. Ranije smo imali zbirnu cenu usluge, a od Nove godine su je raščlanili, pa je kablovski deo koštao 1.300 dinara. Sada će biti 1.395, a dodatna cena je za internet i fiksnu telefoniju. Još poskupljenje opravdavaju 'izjednačavanjem kvaliteta', što je totalni apsurd. Kvalitet je gori, ukinuli su i mnoge kanale i ubacili novu numeraciju kanala", kaže revoltirani građanin.
 
Nezadovoljni korisnici mogu da raskinu ugovor zbog njegove jednostrane izmene. Potrebno je da to urade u roku od 30 dana pošto su obavešteni o poskupljenju. U vesti objavljenoj na sajtu navedeno je i da će korisnici biti informisani pisanim putem, na kućnu adresu.
 
Podsetimo, Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je marta prošle godine postupak ispitivanja povrede konkurencije SBB-a, zbog podizanja cena usluga i sumnji da je ova kompanija zloupotrebila dominantan položaj na tržištu. Ukoliko ovaj navod bude potvrđen tokom postupka, kablovski operater mogao bi da bude kažnjen oduzimanjem do deset odsto godišnjeg prihoda.
  • Anonimus

    15.06.2018 10:32
    Kraj ere SBB
    Stiže konkurencija u vidu domaćeg telekoma. Svaki objekat će imati priključak. Ako budu povoljniji preći kod njih a treća opcija antena i risiver.
  • ...

    15.06.2018 08:52
    Ne gledam tv preko 20g, zaradjujem puno, radim malo ali smisljeno, trosim pametno stedljivo, puuuuno vremena boravim u prirodi i Bogu hvala uzivam u zivotu...tv najveci kradljivac ljudskog vremena i ubica zdrave pameti
  • Otkazao kablovsku

    15.06.2018 06:01
    I ništa mi ne fali
    Ležem ranije i budim se odmoran. I ne plaćam za kanale koje inače mogu da gledam besplatno preko interneta. Naročito mi je drago što ne plaćam za gomilu pinkova. I jedan pink preko antene je previše za moj ukus.
    Nije mi problem da platim, ali stvarno ne volim da me deru.
    Probajte kad vam istekne ugovor bar nedelju dve bez kablovske, ja sam pokušao i ne kajem se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.