Nestao novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve

Ronioci koji su danas pretraživali belocrkvanska jezera i obližnje vodotokove za večeras su završili potragu za novinarom Stefanom Cvetkovićem, potvrđeno je za N1 u MUP-u.
Potraga se nastavlja sutra. 
 
U Belu Crkvu je iz Beograda danas upućeno više desetina pripadnika Žandarmerije koji pretražuju teren, zatim ronioci zbog pretrage jezera i kanala Dunav-Tisa-Dunav, kao i pripadnici kriminalističke policije. Upućeno je i više vodiča službenih pasa Policijske brigade, a angažovana su i dva helikoptera MUP-a.
 
Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve nestao je u sredu uveče. Pronađen je njegov automobil, kojem je motor radio. Očevici su ispričali da su na automobilu bila otvorena vrata i da je pored pronađen Cvetkovićev ručni sat sa pokidanom narukvicom.
 
MUP je saopštio da je Policijskoj stanici Bela Crkva sinoć prijavljeno da se u Beogradskoj ulici u Beloj Crkvi nalazi parkiran "polo" na kome su otvorena vozačeva vrata i upaljena svetla.
 
"Policija je odmah izašla na lice mesta, nakon čega ja utvrđeno da je reč o vozilu koje koristi novinar Stefan Cvetković, a koje je vlasništvo njegovog oca", navodi MUP. O ovom događaju odmah je obavešteno nadležno tužilaštvo.
 
Cvetković se proteklih godina u više navrata žalio da mu prete različiti političko-tajkunski moćnici. On je 19. maja ove godine ispričao medijima da je bio šest sati zadržan na administrativnom prelazu Jarinje i naveo da je nakon toga od kosovske policije dobio dokument kojim se potvrđuje da je po nalogu specijalnog tužioca koji vodi istragu o ubistvu kosovskog političara Olivera Ivanovića, zadržan u policijskoj stanici u blizini prelaza zbog ispitivanja.
 
Cvetković je tada ispričao da je na Kosovo išao novinarskim poslom, jer, kako je rekao, radi na istraživanju ubistva Olivera Ivanovića. "Nisu imali drugi način da dođu do mene, pošto su primetili da sam došao u kontakt sa nekim ljudima koji su im interesantni za istragu", rekao je Cvetković nakon što je pušten.
 
On je u februaru u Beogradu održao konferenciju za novinare pod nazivom "Koliko košta likvidacija na severu Kosova", kada je pokazao i fotografije osoba koje su navodno bile umešane u likvidaciju Olivera Ivanovića i izneo tvrdnje da je taj atentat plaćen 40.000 evra.
 
Podsetimo, Cvetković je prošle godine bio nepravosnažno osuđen na više od dve godine zatvora po prijavama pojedinih funkcionera Srpske napredne stranke. Tada su krivične prijave protiv njega podneli su koordinator Srpske napredne stranke (SNS) za južni Banat Branko Malović, predsednik opštine Alibunar Predrag Belić iz SNS-a, kao i funkcioner SNS-a Dejan Simeunović. On je tvrdio da su osobe koje su ga tužile "kriminogene prošlosti".
 
Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine zahtevaju od policije najintenzivniju potragu za nestalim novinarom Stefanom Cvetkovićem iz Bele Crkve.
 
NUNS i NDNV smatraju da nestanak Cvetkovića mora najozbiljnije da zabrine ne samo policiju Bele Crkve već i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.
 
"Povodom nestanka novinara, NUNS i NDNV podsećaju i na Sporazum o saradnji i merama za podizanje nivoa bezbednosti novinara između MUP Srbije, Republičkog javnog tužilaštva i sedam novinarskih i medijskih udruženja koji je potpisan krajem 2016. sa osnovnim ciljem da se uspostavi efikasnija krivičnopravna zaštita novinara", poručuju NUNS i NDNV.
 
Reagovalo je i Udruženje novinara Srbije, te apelovalo je na policiju da što pre pronađe Stefana Cvetkovića i istraži okolnosti koje su dovele do njegovog nestanka.
  • Niko

    15.06.2018 19:04
    Pustinjski banderas
    Koji si ti bolid , pa uzimaj terapiju redovno i ne preskaci seanse!
  • Pustinjski banderas

    14.06.2018 19:31
    Glasanje, cemu?
    Na svakoj , ali svakoj vesti o nekoj novoj psini koju je smislila ova vlast javi se neki suvi genije da kaze: tako vam treba,tako ste glasali, uta-ta!
    Ovaj nestanak (da ne prejudiciramo jos, mada je prilicno sigurno sta je po sredi), ubistvo Olivera Ivanovica, Djindjica, atentati na opozicione lidere i ubistva novinara tokom 90-tih, sve to pokazuje stvarnu prirodu elite koja vlada Srbijom. Nema s tim veze ni Vucic ni bilo ko od politicara, oni su samo vidljivi deo ledenog brega zla, korupcije, pljacke i ponizavanja koje se sprovodi nad gradjanima. Institucije su unistene, kako ni slucajno ne bi dlaka s glave falila nekom od nedodirljivih. Ceo sistem vredosti je izgrdjen tako da se glorifikuje sila i prostastvo, nema kulture, postovanja, znanje se ismeva i obezvredjuje.
    Glasovi se kupuju za par crvenih, mada za tim i nema potrebe, jer je izborni sistem takav da favorizuje partije, a partiju ne mozes osnovati bez 10.000 potpisa sto je UDB-i sasvim dovoljno da ubaci svoje ljude. Klovnovi u Skupstinama na svim nivoima (da, i na nivou AP Vojvodine, za to su krivi Pajtic i Canak!) ne odgovaraju gradjanima, nego partijama, tako da je apsolutno svejedno za koga i da li glasate.
    Kako menjati ovo? Pa, vidite, oni su dosli na vlast 1944. Samo do 1950 su pobili preko 500.000 ljudi i utamnicili 2.5 miliona (Rankovic se hvalio time), a tu npr. ne spada moj deda koji je uhapsen 1952.
    Tu vam je odgovor, pa vi sad vidite. Borba ili bekstvo ili pokornost, odlucite sami.
  • Армаггедон

    14.06.2018 19:03
    Битно је да су оног што уби дете аутом пустили да се брани са слободе.Јадна и бедна држава,у којој убице деце слободно шетају,а новинари нестају.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija