Uplatili aranžman u Rusiji zbog Mundijala, pred put im javljeno da karata za utakmice nema

Grupi ljubitelja fudbala iz Srbije, koji su uplatili odlazak na utakmicu Srbija-Brazil, turistička agencija Balkan fun je nekoliko dana pred polazak javila da karte za meč nema.
Tako je Svetsko prvenstvo u fudbalu koje je tek počelo, delu srpskih navijača već preselo, prenosi N1.
 
I dok su putnici ubeđeni da su prevareni, agencija po svoj prilici neće snositi posledice.
 
Miloš Vuksanović će meč između Srbije i Brazila, umesto u Moskvi, pratiti na televizoru. On je još u januaru uplatio odlazak na Mundijal, ali mu je turistička agencija Balkan fun pred sam put javila da karata za meč nema.
 
"Ja se osećam prevarenim, namagarčenim, obmanutim. Mi sad nemamo gde da kupimo karte te, čak i da imamo novac, nemamo kako to da realizujemo", kaže Vuksanović.
 
Slična je situacija zadesila i Predraga Marinkovića, koji je, da stvar bude gora, otkazao rezervaciju karte na sajtu FIFA, jer je mislio da je preko agencije sigurniji.
 
"Oni su mi potvrdili da su karte apsolutno sigurne, da nema nikakvog razloga za birgu. Nakon toga ja sam se odlučio, došao kući i uradio 'cancel' za navedene ulaznice", kaže Marinković.
 
S druge strane, Balkan fun tvrdi da karata nema jer ih nije obezbedio inostrani partner iz Rusije. Ako se to ispostavi kao tačno, agenciju štiti Zakon o zaštiti potrošača. Balkan fun-u član 98. nalaže da putnike o izmeni aranžmana odmah obavesti i novac vrati, što je agencija i učinila.
 
"Svim putnicima koji otkažu putovanje momentalno biće vraćen celokupan iznos uplaćenog aranžmana uz dodatni poklon vaučer. Putnicima koji se odluče da krenu na putovanje biće izvršena dogovorena usluga prevoza i smeštaja, a novac od uplaćene karte će biti odmah refundiran", saopšteno je iz agencije za N1.
 
U Turističkoj inspekciji navode da im se nijedan putnik nije žalio, ali da ipak ispituju Balkan fun. Proveravaju kompletnu dokumentaciju i poslovanje agencije. Ako je radila po zakonima i ponudila novac nazad, agencija ostaje bez kazne, iako je ostavila putnike bez karata.
 
"Govorimo zapravo u suštini negde o nekoj nematerijalnoj šteti. S tim u vezi potrebno je da putnik, ako se tako oseća, tuži, podnese tužbu redovnom sudu, što bi se reklo", kaže pomoćnica ministra turizma Vera Božić Trefalt.
 
Nesuđeni navijač Srbije na Mundijalu Miloš Vuksanović se oseća obmanutim, zbog čega najavljuje tužbu protiv turističke agencije. Balkan fun je inače bez ulaznica za fudbalski meč Srbija Brazil ostavio 84 putnika.
  • Sanja

    17.06.2018 12:34
    Prevaranti
    Svako ko uplacuje aranzmane nekim malim, nepoznatim agencijama, treba da bude spreman na prevaru. Srbin ce te zaj....i gde god moze! Pamet u glavu i uplacujte samo kod proverenih!
  • jsdp

    16.06.2018 10:16
    -
    Vec sam pomislio da je opet Lui Travel, kad ono neki jos gori anonimusi.
  • Milan

    16.06.2018 09:48
    Milancens@gmail.com
    Molim vas da istrazite malo i druge turisticke agencije. Ja sam takodje ostao uskracen i za kartu a i kompletan aranzman na koji sam bio spreman da idem i bez karte. Pre dva dana su mi javili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija