Šta će se od puteva graditi sledeće godine?

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović najavila je za iduću godinu novi investicioni ciklus u Srbiji.
Šta će se od puteva graditi sledeće godine?
Foto: 021.rs
Od toga će više od pet milijardi evra biti uloženo u putnu infrastrukturu čija izgradnja će početi 2019. Mihajlović je rekla da se investicije odnose na Moravski koridor čija izgradnja treba da počne, deonicu Koridora 11 od Preljine do Požege za koju je, kaže, pripremljena sva dokumentacija i čija će izradnja početi 1. marta iduće godine, i na novi auto-put Niš-Merdare-Priština. 
 
Precizirala je da će izgradnja prve deonice auto-puta Niš-Merdare-Priština, nazvanog auto-put mira, i to deonica Niš-Ploče početi sledeće godine, te da se završava dokumentacija za taj deo, a da je u planu da ove nedelje počnu razgovori o sklapanju komercijalnog ugovora za Fruškogorski koridor. 
 
Završava se, dodaje, i dokumentacija za deo auto-puta između Rume i Šapca, kao i brze saobraćajnice Šabac-Loznica. 
 
"To su samo neke najveće investicije u putnu infrastrukturu, da ne govorim o investicijama u železnici, na aerodromu Nikola Tesla, aerodromu u Nišu, kao i na ostalim aerodromima", kaže Mihajlović. 
 
Ona je navela da se završava Koridor 10, da je ove godine pušteno 102 kilometra auto-puta od Obrenovca do Preljine, a da je deonica Ljig-Preljina završena. Ceo taj put biće završen do septembra, a sa tunelima do novembra kada se očekuje da bude pušten u saobraćaj. 
  • Hm

    20.06.2018 13:08
    “da ne govorim o investicijama u železnici, na aerodromu” - Ne! Hajde baš o tome da govorimo. Hajde da govorimo i o korupciji u spomenutim ustanovama.
  • Pešak

    20.06.2018 12:43
    Samo pitam
    Kako da tužim Grad Novi Sad zbog pada s bicikla, oštećenja bicikla i moje glave? Uzrok: "kvalitet" biciklističke staze u Partizanskoj ulici.
  • Znam

    20.06.2018 11:16
    Treba pitati MMF, EU fondove, vladu sveta.... mi ionako odavno ne odlučujemo ni o čemu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija