Valjevo: Postupci zbog nelegalnih priključaka i prekovremenog rada

Policija u Valjevu podnela je krivičnu prijavu protiv tehničara vodovodne mreže u JKP "Vodovod-Valjevo", zbog sumnje da je počinio zloupotrebu službenog položaja, izazivanje opšte opasnosti, ugrožavanje saobraćaja opasnom radnjom i opasnim sredstvom i nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova.
Valjevo: Postupci zbog nelegalnih priključaka i prekovremenog rada
Foto: 021.rs
On je, kako se sumnja, početkom marta ove godine, koristeći radne mašine svog preduzeća, priključio na vodovodnu i kanalizacionu mrežu zemljišnu parcelu - plac vlasništvo jednog muškarca iz Valjeva. Za ovu uslugu je od njega naplatio 700 evra koje je zadržao za sebe, a za navedeni iznos oštetio JKP "Vodovod-Valjevo", koje je ovlašćeno za izvođenje navedenih radova. 
 
Policija je podnela i krivičnu prijavu protiv bivšeg odgovornog lica Doma zdravlja u Valjevu zbog sumnje da je izvršio krivično delo nesavestan rad u službi. 
 
On je, kako se sumnja, od 1. januara do 30. juna 2017. godine, neosnovano potpisao i overio odluke o obračunu i isplati prekovremenog rada za 40 radnika, koji za to nisu ispunjavali propisane uslove. Po tom osnovu je Republički fond za zdravstveno osiguranje isplatio 1.6 miliona dinara, koje je osumnjičeni refundirao ovom fondu sa računa Doma zdravlja Valjevo, a ne iz sopstvenih sredstava.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.