Švarm: Vlast rehabilituje ljude iz 90-ih i satanizuje 5. oktobar

Svedoci smo trenda da vlast rehabilituje ljude i događaje iz devedesetih i pokušava da satanizuje 5. oktobar i ljude koji su u njemu učestvovali, rekao je novinar Filip Švarm povodom vesti da je Specijalni sud oslobodio bivše pripadnike Jedinice za specijalne operacije optužbi za organizovanje oružane pobune 2001. godine.
Švarm: Vlast rehabilituje ljude iz 90-ih i satanizuje 5. oktobar
Foto: Medija centar Beograd
"U tom smislu presuda jeste očekivana jer je u skladu sa političkim trendom koji vlada u Srbiji. Imamo i neku vrstu lobotomije gde ne postoje devedesete, onda ni period od 2000. do 2004, kao da je cela istorija počela s dolaskom Vučića i SNS na vlast", smatra Švarm.
 
Pojavljivanje Vojislava Šešelja ispred sudnice je vid pritiska, ocenjuje Švarm: "Njegova uloga u svim događajima pre ubistva nikada nije izvedena, delili su iste vrednosti iz devedesetih. Šešelj ne govori u ime vlasti, već u ime duha vremena i nije slučajno što je bio na izricanju presude".
 
On smatra da je oslobađajućom predsudom poslata loša prouka, dodajući da nema nikakve sumnje da je bila reč o oružanoj pobuni, a ne o protestu.
 
Tužilaštvo će se žaliti
 
Tužilaštvo za organizovani kriminal najavilo je da će se žaliti na presudu.
 
Specijalni sud oslobodio je juče pripadnike JSO, navodeći da nema dokaza da je bila reč o pobuni, već o protestu.
  • malo gore malo dole

    14.07.2018 16:42
    Gore dole dole gore
    atanizuje se sve sto je bilo deo sroske istorije od strane drugih pa ne mogu "demokrate" da ocekuju da budu netaknuti pogotovo sto je sa njima pocelo ekonomsko urusavanje i rasprodaja Srbije. Nisu se bunili kad suzajedno sa nasim ratnim neprijateljima stanizovali Srbijujos pre 5. oktobra.
  • /

    14.07.2018 15:58
    /
    @brica
    pa nije imao nesto vremena za hapsenje.
    bartolomejska noc je trebala da se desi 6-og oktobra

    pa ste onda isfolirali ceo svet da ste za promene zbog lapanja kredita

    ko se seca do marta 20000 se barem niko nije smeo parkirati u glavnoj ulici u zemunu sto znaci da je red poceo da se uspostavlja




  • sale

    14.07.2018 15:46
    Ja sam 5. Oktobra bio na protestima protiv Slobe , sramota je sta su pobednici uradili.
    Izneverili su sve 5. Oktobra!
    Sada bi najbolje bilo da dodje neko treci koji je posten i koji bi i jedne i druge poslao na dugogodisnju robiju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija