Beogradski novinar greškom privođen pod lažnom optužbom

Novinaru iz Beograda Filipu Mladenoviću je u Drugom osnovnom sudu u Beogradu uručen danas poziv za ročište u građanskoj parnici i saopšteno mu je da se, ipak, ne radi o krivičnom delu nasilje u porodici, zbog čega je ranije privođen na granici sa Crnom Gorom.
Filipovića je, u noći između 15. i 16. jula, u vozu koji saobraća na relaciji Bar - Beograd, granična policija u Prijepolju privela sa obrazloženjem da se nalazi na poternici i uručila mu poziv radi prikupljanja obaveštenja u predistražnom postupku.
 
Policajci su mu saopštili da se radi o krivičnom delu iz člana 194 Krivičnog zakonika koji se odnosi na nasilje u porodici. Nakon toga su oslobodili Filipovića koji se potom autobusom iz Prijepolja vratio u Beograd. "U sudu su mi rekli da se radi o 'sistemskoj grešci', te da je u pozivu navedeno i drugo ime, ali je JMBG bio moj. Zbog toga su me i policajci priveli u Prijepolju", kaže Mladenović.
 
On je dodao da je zbog nečije nepažnje pretrpeo maltretiranje zbog nasilnog silaska iz voza, privođenja i potom višestanog putovanja do Beograda. Najteže mu je, ipak, bilo zbog sumnje da se protiv njega vodi istraga zbog nasilja u porodici.
 
"Ovakva situacija je nedopustiva u svakoj pravnoj državi. Da li zbog nečijeg nemara sada svi građani Srbije treba da strepe pri prelasku granice? Sud i policija moraju da nađu načina da privode pravdi one koji odbijaju da prime sudske pozive, a da se pritom ne dešavaju situacije poput ove, u kojoj stradaju nedužni ljudi", rekao je Mladenović.
  • užas

    16.07.2018 18:05
    Strasno, jadni čovek. Skandal najgore vrste koji se može desiti svakom od nas.
  • Vojvodjanin

    16.07.2018 18:02
    Drzava protiv gradjana
    To nije greska. To je upozorenje od strane UDB, BIA, ili kako se vec zove lokalna varijanta KGB, da ne kazem NKVD.
    Filip Mladenovic vec dugi niz godina vodi na radio 202-jci emisiju "Mucni glavom", u kojoj posteno i objektivno govori o ovom hororu koji zivimo. Imao je snage i petlje da se uhvati u kostac sa svim problemima srpskog drustva, svim aferama pokvarene vlasti i tome slicno. Nije precutao nista, cesto je sasvim sam protestovao protiv suludih poteza vlasti. Bio je izlozen mobingu, zbog cega je tuzio radio 202. Pise i na blogu B92.
    Ovo sto mu se dogadja je samo opomena od strane zlocinacke elite koja vlada Srbijom u razlicitim oblicima jos od pocetka 19. veka, a u ovom obliku od 1944. Ne treba zaboraviti kako su prosli protivnici te elite: Zoran Djindjic ubijen ispred Vlade Srbije, ubijeni novinari Milan Pantic, Slavko Curuvija, Dada Vujasinovic, sudija Simeunovic. Pobijene stotine hiljada, zatvoreni i muceni milioni gradjana (ove podatke je izneo Aleksandar Rankovic 1950.). U poslednje vreme je elita u punom zamahu: Crvene beretke su oslobodjene optuzbi za pobunu, a slucaj Curuvija se opet oteze uz pomoc potplacenih sudija i zastrasenih svedoka.
    Organizaciji koja je pocinila toliko zlocina jedna novinar vise ili manje znaci vrlo malo. A nama, normalnim gradjanima Srbije?
  • Peka

    16.07.2018 17:50
    Strašno
    To je pravna Vučićeva država. Glasali ste, sada izvolite, ispaštajte.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija