Ministar: Moguć disciplinski postupak protiv profesorke koje je vodila učenike u Španiju

Deveta beogradska gimnazija može da pokrene disciplinski postupak protiv profesorke istorije koje je u Španiju odvela učenike koji su imali problem sa smeštajem, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević i dodaje da uprava škole nije bila obaveštena o tome.
Ministar je naveo da ne vidi razlog zašto se škola pominje u ovom slučaju jer je "u Španiju otputovala grupa mladih građana, samoinicijativno, voljom svojih roditelja, sa profesorkom koja slučajno radi u Devetoj beogradskoj gimnaziji".
 
"Letovanja i zimovanja nisu zabranjena, ali se moraju prijaviti upravi škole i organizovati kao deo programa rada škole. Tada imate kontrolu gde se ide i sa kim se ide. Ovde je zanemarena bezbednost dece", rekao je ministar.
 
Dodao je da to nije usamljen slučaj i da se stalno dešava da nastavnici na letovanje i zimovanje vode decu, a da o tome nije obaveštena uprava škole. I u ovom slučaju, kada je 106 učenika ostalo bez smeštaja u Španiji, direktor škole nije bio obavešten.
 
Šarčević je rekao da je profesorka dovela decu u nebezbednu situaciju i da je to u domenu svih drugih organa osim Ministarstva prosvete. Dodaje da "škola ima elemente da pokrene disciplinski postupak zbog zloupotrebe podataka".
  • Svetlana NS

    19.07.2018 10:20
    Ja sam VLAST
    Ovaj ministar kao da je bunike jeo. Toliko lupeta i toliko je arogantan kao da je bog i batina. Decu bi oduzimao, kažnjavao nastavnike, učenike ... Alo ministre, danas jesi, sutra nisi ali kad obraz izgubiš onda više nikad nisi ... ČOVEK.
  • Živković

    19.07.2018 07:26
    Ako nastavnica ima potpise roditelja ili potvrde usmenu saglasnost nema ništa od ove glupe hajke u kojoj se sad odjednom svi prave blesavi i naivni. Nije mi samo jasno zašto je fokus sklonjen sa agencije koja je zapravo jedina odgovorna za nastalu situaciju. Generalno ove godine agencije kao nikad pre varaju građane. Bolje time da se država pozabavi, Sa kojekakvim 'hrčak travelima',koji niču kao pečurke posle kiše.
  • /

    19.07.2018 07:16
    /
    a sta je sa agencijom?
    tip se kao predomislio pa platio

    sssr je rasturen, jugoslavija raspala
    kanda neko pravi socijalisticku rusiju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija