Slučaj kantrimen: Milićev traži uslovni otpust, sud traži mišljenje o vladanju u zatvoru

Treći osnovni sud u Beogradu uputio je urgenciju požarevačkom zatvoru za dostavljanje mišljenja o vladanju Marka Milićeva (38) na izdržavanju zatvorske kazne, kako bi mogao da odluči o njegovoj molbi za uslovni otpust, koju je podneo 12. juna.
Slučaj kantrimen: Milićev traži uslovni otpust, sud traži mišljenje o vladanju u zatvoru
Foto: 021.rs
Portparol tog suda Igor Veličković precizirao je da je dopis suda kojim je zatraženo mišljenje o vladanju u Zabelu stigao 21. juna.
 
- Kako mišljenje nije dobijeno, sud je 17. jula zatvoru poslao i urgenciju za hitnost u dostavljanju traženog izveštaja, radi odlučivanja o podnetoj molbi za uslovni otpust - rekao je Veličković. On je napomenuo da će, nakon što dobije to mišljenje, vanraspravno veća suda zakazati ročište i doneti odluku o molbi Milićeva.
 
Milićev je osuđen na četiri i po godine zatvora jer je u julu 2014. godine autom "mini kantrimen" usmrtio Luku Jovanovića (21) na beogradskom Brankovom mostu, a potom pobegao sa lica mesta i iz države. Uhapšen je posle mesec i po dana bekstva u Kini i izručen Srbiji u kratkom roku.
 
Pošto je izdržao dve trećine kazne zatvora, ima pravo da traži uslovni otpust, a konačnu odluku doneće sud na osnovu mišljenja zatvora. U tom slučaju koji je izazvao veliku pažnju javnosti vozilo nije nikada pronađeno, a sumnja se da je "kantrimen" rastavljen na komade.
 
Kum Milićeva, Bratislav Vesović osuđen je na godinu dana zatvora, jer je krio Milićeva nakon nesreće i pomogao mu da sakrije kola. Što se tiče društva koje je sa Milićevim te večeri bilo u kolima, oni su još sredinom septembra 2014. godine osuđeni na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivičnog dela.
 
Tamara Bogdanović je osuđena na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novaković na osam, Bojana Petrović na četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci kućnog zatvora.
 
Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo "mini kantrimen". Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.
  • Natalija

    20.07.2018 12:05
    Gospodo sudije, ne može
    Uslovni otpust se odobrava ako se osuđenik izmeni na bolje u toku trajanja sankcija!
    To bi u ovom slučaju značilo da prizna KO JE VLASNIK KANTRIMENA, šta je učinjeno sa autom i po čijem nalogu, odakle mu pare za bekstvo u Kinu, koliko je novca dobio da odigra žrtvu?
  • Vule

    19.07.2018 21:20
    "Država"
    Valjda će i otac Luke videti ovu vest!
  • pa

    19.07.2018 20:34
    Zakon predvidja uslovni otpust, na to ima pravo svako ko se vlada dobro i time pokazuje pokajanje, da je naucio iz svojih gresaka, sta god. Izmedju ostalog, to sluzi i da motivise zatvorenike da se normalno ponasaju u zatvoru, sto je neopisivo vazno. Nije problem sto neko izlazi posle dve trecine kazne, problem moze biti jedino u visini osnovne kazne koju je dobio, sto ne postoje kategorije dozivotne i sto se kazne ne sabiraju (kad ubijes troje i znas da dobijas 40 sigurno, ne kosta te nista da ukokas jos 30 ljudi). Eto to su nenormalne stvari, a ne uslovni otpust zbog dobrog vladanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija