Dogovor opozicije o 30 ciljeva

Lideri Saveza za Srbiju u sredu su na sastanku na Zlatiboru utanačili 30 programskih ciljeva oko kojih će se ujediniti i opoziciono delovati, piše "Blic".
Prema tvrdnjama neimenovanog izvora, okosnica funkcionisanja Saveza za Srbiju ticaće se izbornih uslova, slobode medija, borbe protiv siromaštva, ali i rešavanja odnosa sa KiM.
 
"Blic" navodi da su opozicioni lideri razgovarali više od četiri sata, a da su se za istim stolom našli Dragan Đilas, Vuk Jeremić iz Narodne stranke, Zoran Lutovac iz Demokratske stranke, Borko Stefanović iz Levice Srbije i Milan Stamatović iz Srpske narodne partije.
 
Za razliku od ranijih susreta, ovog puta su na sastanku bili i Boško Obradović iz Dveri i Miloš Jovanović iz DSS, ali u neformalnom delu susreta.
 
"Ako ne bude fer osnova za izbore, nije isključeno da ćemo ih bojkotovati", rekao je sagovornik lista. Kako je dodao, na sastanku se govorilo i o tome kada će biti potpisan sporazum o formiranju saveza, ali i precizirani detalji 30 programskih ciljeva.
 
"Blic" tvrdi da će Dveri biti deo Saveza, dok je pozicija DSS i dalje neraščišćena. Navodi i da je deo novog opozicionog saveza trebalo da bude i Pokret slobodnih građana Saše Jankovića, ali da je on najavio da će "dati Srbiji pravi građanski evropski odgovor", kao i da "Srbiji treba jasna građanska opcija, funkcionalan dogovor proevropskih organizacija, grupa i pojedinaca".
  • svi svi svi

    20.07.2018 19:10
    Navijam za Savez. U savez treba da uđe DSS, Dveri i Dosta je bilo.
  • Армаггедон

    20.07.2018 14:06
    Па јел има неко коме није образ упрљан,дајте младима да победе диктатора.
  • mile

    20.07.2018 12:44
    halo botovi ??
    pocelo radno vreme ?? dosli sa placenog letovanja /o nasem trosku ?! pocela vam frka ?? izgleda da cete ubrzo ostati bez posla ?? dosta ste ovaj narod zaludjivali , kao kobojagi , glas iz naroda !!novog poslodavca , kanda , necete naci !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.