Zdanje srpskog parlamenta vredi milijardu dinara

Zdanje Skupštine Srbije na Trgu Nikole Pašića, kao i zgrada parlamenta u Ulici kralja Milana, ukupno vrede 1.278.377.125 dinara, pišu Novosti.
Zdanje srpskog parlamenta vredi milijardu dinara
Foto: 021.rs
U tekstu se navodi da je ova procena urađena kako bi zakonodavni dom u narednim danima osigurao imovinu od požara ili poplava, rizika od loma stakla i drugih opasnost, ali i zaposlene prilikom eventualnih povreda na radu.
 
List piše da je zgrada u kojoj se održavaju sednice parlamenta, ispred koje su "Konji vrani", procenjena na 978.150.688 dinara. Druga zgrada, gde je smešten deo stručnih službi, ali i nekoliko kancelarija poslanika, vredi 300.226.436 dinara.
 
Navodi se da se ovi iznosi odnose samo na objekte, a da Skupština Srbije poseduje i riznicu umetničkih dela - slika, skulptura, vrednih komada nameštaja, retkih knjiga...
 
Skupština Srbije osiguraće od povreda na radu 700 zaposlenih, među kojima su poslanici, članovi stručnih službi...
  • /

    22.07.2018 11:02
    /
    to je vec dodikova igraonica kao sve ostalo u srbiji
  • deda

    21.07.2018 20:04
    u moje vreme je bio vic... zasto skupstina ima kupolu... pa gde si video cirkus sa ravnim krovom, ..sreca sad su neka druga vremena ili mozda ..
  • /

    21.07.2018 16:33
    /
    mozda zgrada ali drustvo u njoj joj mnogo spusta cenu

    licno, ne bih zamerio da u njoj napravite neki dis trzni centar iz osvete prema svemu ostalom sta ste srusili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.