Tužilaštvo: Niko nam se nije obratio povodom tvita Vjerice Radete

U Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal kažu da im se do danas nijedna osoba nije obratila zbog tvita poslanice SRS Vjerice Radete povodom smrti Hatidže Mehmedović.
Na pitanje N1 da li će možda pokrenuti postupak po službenoj dužnosti nisu odgovorili.
 
Potpredsednica Narodne skupštine i funkcionerka Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta na svom Tviter nalogu na neumesan način prokomentarisala je smrt predsednice Udruženja "Majke Srebrenice" Hatidže Mehmedović, kojoj su u tom gradu ubijeni suprug, dva sina i brojni članovi familije.
 
"Umrla Hatidža Mehmedović iz udruženja biznismenke Srebrenice. Ko li će je sahraniti, muž ili sinovi", tvitovala je Vjerica Radeta.
 
"Izneti stavovi su neprihvatljivi i ni na koji način ne odražavaju stavove i vrednosti koje zastupa skupština Srbije. Narodna skupština je predstavničko telo civilizovanih i pristojnih ljudi, kakvi i jesu građani Srbije. U ime Narodne skupštine i u svoje lično ime izjavljujem iskreno saučešće povodom smrti Hatidže Mehmedović", poručila je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.
 
Nakon potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović, na Radetin tvit reagovao je i potpredsednik Rasim Ljajić.
 
"Nemam adekvatne reči kojima bih opisao taj tvit. Sramno i neprimereno. Šta očekujem? Ne očekujem ništa, ne očekujem od bilo koga da povodom ovog tvita reaguje. Džaba nam bilo kakvo reagovanje ukoliko kao društvo ne smognemo snage da se izborimo s tim", rekao je Ljajić.
 
Opozicija očekuje da se upravo država izbori sa rečima koje prevazilaze, kažu, čak i govor mržnje.
 
"Ne postoje reči kao prirodna reakcija na ono što se desilo, na ogoljeni govor mržnje, na zlo i na huškanje ljudi, obračun sa žrtvama genocida. Ja duboko verujem da jedini adekvatan odgovor Skupštine i građana koji su nas obavezali da u njihovo ime ovde govorimo je da se pokrene postupak za njeno razrešenje sa mesta potpredsednice Skupštine", smatra Maja Videnović iz Demokratske stranke.
 
"Ono što je ovde problematično jeste da se državno tužilaštvo nije oglasilo niti, ja pretpostavljam, misli da se oglasi. Veoma je važno da mi već jednom ovu stranku stavimo u okvire zakona, mislim da sada već možemo da govorimo o zabrani", rekla je Maja Stojanović iz Građanske inicijative.
 
Tviter nalog Vjerice Radete u međuvremenu je ugašen.
  • LALA

    26.07.2018 08:26
    samo u Smrdiji
    I Twitter svakog prima u clanstvo .
  • CC

    26.07.2018 08:25
    Po reakcijama
    Ovo izgleda nije tako strasno, mnogo je strasnije sto Hrvati imaju crne dresove i koje pesme pevaju kad slave.
  • Mefisto

    26.07.2018 08:07
    Zlo u svom iskonskom nepatvorenom obliku .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.