Pregovori o povećanju minimalca u septembru

Pregovori o povećanju minimalne cene rada trebalo bi da počnu u septembru, saznaje "Blic", navodeći da ti razgovori inače nekoliko godina počinju sredinom avgusta, ali da će ovog puta, zbog godišnjih odmora, dogovaranje početi narednog meseca.
Pregovori o povećanju minimalca u septembru
Foto: 021
To je za beogradski list potvrdio potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Zoran Mihajlović i dodao da će o minimalcu pregovarati ministarstva rada i finansija, Savez samostalnih sindikata, Sindikat Nezavisnost i Unija poslodavaca.
 
Inače, već je poznato da će sindikati tražiti povećanje minimalne mesečne zarade za 5.000 dinara, poslodavci nude rast za 1.600, a država će "pristati" na rast minimalca od 2.500 dinara.
 
Minimalna zarada trenutno je 24.882 dinara i prima je 350.000 radnika u Srbiji, a od 2010. godine država je povećavala minimalac šest puta. Od 1. januara ove godine povećan je 10 odsto.
  • Dobar mladi kauboj

    19.08.2018 10:53
    Domaći zadatak
    Kad bude trebalo da se preda Kosovo, i bude bio referendum, biće para sa svih strana.
    I penzije, i minimalac, i dodaci i pomoći i otpremnine...
    Naravno, i inflacija ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija