Uskoro rušenje nelegalnih objekata u nacionalnim parkovima

Ministarstvo građevinarstva saobraćaja i infrastrukture oglasilo je tender za prikupljanje ponuda za rušenje nelegalno izgrađenih objekata u nacionalnim parkovima i kulturno-istorijskim celinama na teritoriji Srbije.
Uskoro rušenje nelegalnih objekata u nacionalnim parkovima
Foto: Pixabay
Za rušenje objekata obezbeđeno je 33,5 miliona dinara.
 
U dokumentaciji objavljenoj na Portalu javnih nabavki, navodi se da su neki od mogućih radova rušenje objekata, ploča, puteva, nadstrešnica, demontaža čeličnih konstrukcija, odvoz šuta na deponiju kao i iseljavanje. 
 
Preduzeće koje dobije posao uklanjaće objekte na teritorijama Parka prirode Stara planina, Golija, Vlasina kao i u Nacionalnom parku Kopaonik, Đerdap i Tara. Takođe, firma koja bude angažovana rušiće objekte na prostoru kulturno istorijske celine Stara čaršija u Novom Pazaru, u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, u okviru Specijalnog rezervata prirode Uvac, ali i na lokacijama prostorno kulturnih istorijskih celina u Beogradu u Knez Mihailovoj ulici, na području oko Dositejevog liceja, zatim na Topčider u Beogradu, Valjevu...
 
Rok za dostavljanje ponuda je 20. septembar ove godine.
  • Kaćanka

    22.08.2018 08:06
    Iskustvo
    Evo ovaj što je srušio zid u Dositejevoj...ima čovek iskustva..zna i bez milicije!!
  • Kać

    22.08.2018 07:59
    Nisam robot
    A, ko ce, kada i kako da natera policiju da obezbedjuje ove poslove. Kao sto smo pre neki dan videli na primeru nelegalno izgradjenog objekta NEPOZNATOG VLASNIKA na Kopaoniku,bez policije nema nista od posla. A, tek da je vlasnik poznat. Znaci radnici izadju, policija ne izadje, od posla nema nista, ali se izgleda kod nadleznih smatra da je posao izvrsen. I, vise nema pokusaja, nema prica, svi zadovoljni, a obican narod namagarcen. E, to vam je prava legalizacija bespravno izgradjenog objekta, a ne ovo cto rade cate po opstinama, primljene na odredjeno vreme zbog partijskih zasluga.
  • Zivan

    21.08.2018 14:28
    trebalo bi rušiti i divlje objekte pored Save u kojima borave deca Tomislava Nikolića...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.