Mićunović: O "Savezu za Srbiju" nije bilo debate

Jedan od osnivača i prvi predsednik DS Dragoljub Mićunović izjavio je da nije glasao za ulazak DS-a u Savez za Srbiju jer ga podseća na DEPOS.
Mićunović: O "Savezu za Srbiju" nije bilo debate
Foto: Medija centar Beograd
Rekao je da ne valja što se čulo da su oni koji su protiv Saveza u stvari za Vučića i da ne vredi mahati glasovima "za" SZS, kada su protiv osnivači stranke i ceo poslanički klub.
 
Mićunović je to rekao objašnjavajući svoj stav prema SZS, povodom pisanja medija da je napustio sednicu GO DS-a u nedelju, kada mu je oduzeta reč, uz komentar da će poštovati, po prvi put, diktaturu. 
 
"Nije bilo baš tako... Znate, oni su napravili jednu proceduralnu skupštinu, na kojoj teško da može da bude debate. Vi date pet minuta svima... Ja sam smatrao da je bilo neophodno da imamo debatu, međutim, ona je izostala. Ja sam govorio oko četiri minuta, a predsedavajući mi je rekao da mi je vreme isteklo, na šta sam se ja našalio i rekao da je moje vreme tek došlo, ali da poštujem njegovu diktaturu", rekao je Mićunović za N1 i naglasio da je mislio konkretno na diktaturu predsedavajućeg. 
 
Mićunović je rekao i da je nejasno sve to oko glasanja, jer je napravljeno takvo mnjenje da u stvari treba da se priđe tom savezu. "Nije važno da li imate 180 glasova za, nego da li se u tih devet protiv nalaze osnivači stranke, celokupan poslanički klub ili imate tu brojku kojom možete da mašete", rekao je Mićunović. 
 
Protiv pridruženja SZS bili su Mićunović, bivši predsednik stranke Dragan Šutanovac, poslanici Nataša Vučković, Radoslav Milojičić, Gordana Čomić, predsednik Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu Miroslav Vasin i Vida Ognjenović. 
 
Mićunović je rekao da nije valjalo što se u stranci čulo "da su oni koji su protiv Saveza u stvari za Vučića". "Stranke služe da budu vaspitači političkog života", kaže Mićunović i ističe da ono što se želi od države treba da se neguje i u stranci, da se imaju jasni birački spiskovi, jasna procedura, debate. Nisu stranke tu samo da se grabe za vlast, dodaje. 
 
Prema Savezu za Srbiju, kaže, ima rezerve, jer ga podsećaju na DEPOS. "Ako se postavi pitanje hoćemo li u EU, dovoljno je da jedna stranka kaže ne, jer se odluke donose konsenzusom", primetio je Mićunović. 
 
Pokreti prema njegovim mišljenju ne mogu biti zamena za stranke. Oni se, objašnjava, pojavljuju u kriznim vremenima, u nekim revolucijama, a u trenutnoj situaciji ne mogu da okupe veliki broj ljudi.
  • Glas je glas

    05.09.2018 12:14
    Osnov demokratije je jedan čovek, jedan glas.
    Takođe, jedan prut se lako lomi u odnosu na snop pruća.
    Većina se odlučila za snop.
    Napomena:
    Išlo se samostalno i dobilo 2% glasova.
    Da li je normalno istrajavati u grešci?
  • Dalibor

    04.09.2018 20:20
    Zalosno
    DS vise ne znaci Demokratska stranka, nego Diktatorska stranka.
  • Fudbaler

    04.09.2018 17:09
    DS
    DS je stranka koja zaista ne može više da postoji, ta stranka nema više svoje članstvo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.