Opština Brus dostavila zahtev koji nikad nije zaveden

Antidatiran zahtev za legalizaciju nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu, koji je u ime investitorke Snežane Mitković opština Brus kao zvanični dokument dostavila Ministarstvu građevinarstva, kako se ispostavilo, nikada nije zaveden, niti ga je Odsek za urbanizam i građevinarstvo opštine Brus zvanično izdao.
Opština Brus dostavila zahtev koji nikad nije zaveden
Foto: Pixabay
Kako je za Insajder rečeno u opštinskoj upravi, evidencija o tom dokumentu ne postoji.
 
Insajder piše da odgovor na pitanje ko je izdao dokument i kako se on pojavio kao zvaničan zahtev koji je prosleđen Ministarstvu građevinarstva, u Odseku za urbanizam i građevinarstvo, koji je naveden kao izdavalac zahteva za legalizaciju, nemaju. Insajder podseća da je investitorka Snežana Mitković tokom proteklih godinu i po dana pokušala na sve načine da odloži i spreči rušenje armirano-betonskog objekta od više od 1.000 kvadrata, a da su joj u tome pomogle i pojedine nadležne institucije.
 
Opština Brus je 22. februara ove godine Ministarstvu građevinarstva dostavila dokument, odnosno zahtev za legalizaciju Snežane Mitković koji je - kako na njemu piše - zaveden pod brojem 353-4/1 i podnet 20. januara 2014. godine. U zaglavlju dokumenta stoji da ga je primio i izdao Odsek za urbanizam, građevinarstvo i imovinsko pravne poslove opštine Brus.
 
Imajući u vidu da je taj zahtev sporan, jer je na njemu upisana 2014. godina uprkos brojnim dokazima da je gradnja nelegalnog objekta počela tek u 2017, novinari Insajdera su od nadležnih u opštini Brus tražili uvid u knjigu zavedenih i izdatih zahteva. Uvid u dokumentaciju im, međutim, prilikom poslednje posete Brusu i Kopaoniku nije omogućen, a nadležni u opštini su tada rekli da Insajder mora da se obrati sa zvaničnim zahtevom, što su i učinili, a odgovor je stigao tek nakon gotovo mesec dana.
 
Kako se ispostavilo, dokument ne samo da je antidatiran, već u opštinskoj upravi Brusa ne postoji ni evidencija o primanju ili izdavanju tog zahteva za legalizaciju. Na pitanje Insajdera, da li je zahtev za legalizaciju Snežane Mitković pod rednim brojem 353-4/1 primljen i zaveden u Odseku za urbanizam i građevinarstvo, kako stoji u dokumentu, stigao je sledeći odgovor: "Izvršenim uvidom u službenu evidenciju ovog odseka, podnetih zahteva za legalizaciju objekata utvrđeno je da nema evidentiranog zahteva pod nevedenim brojem".
 
Ovim spornim dokumentom, za koji se još ne zna ko ga je izdao i prosledio Ministarstvu, bavi se i Osnovno javno tužilaštvo iz Brusa koje je predmet formiralo nakon emitovanja emisije Insajder "Vrh bezakonja". Kako je Insajder već pisao, tužilaštvo je po ovom predmetu zakazalo saslušanje četiri svedoka za 2. oktobar, a u svojstvu svedoka će biti saslušani građevinski inspektori i radnici opštinske uprave Brus.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.