Iz budžeta 250.000 evra za lečenje bolesne dece

Vlada Srbije je donela odluku da uplati 250.000 evra za lečenje bolesne dece.
Iz budžeta 250.000 evra za lečenje bolesne dece
Foto: 021.rs
"Doneli smo jutros na sednici Vlade tu odluku i to će biti uplaćeno danas tokom dana", rekla je premijerka Ana Brnabić, nakon sastanka sa evropskom komesarkom za digitalizaciju Marijom Gabrijel.
 
Vlada Srbije donela je odluku o dodeli sredstava za nastavak lečenja dečaka Dušana Todorovića iz Svilajnca u zdravstvenoj ustanovi u Španiji u iznosu od 29.663.000 dinara.
 
Sredstva koja je opredelila Vlada Srbije biće korišćena za eventualne dodatne troškove lečenja dečaka Dušana Todorovića i još petoro dece u inostranim zdravstvenim ustanovama, za čije lečenje Fondacija "Podrži život" prikuplja sredstva, saopštila je Vladina Kancelarija za saradnju sa medijima posle sednice Vlade.
 
Ministarstvo zdravlja obezbedilo je i hitan sanitetski transport, uz pratnju medicinskog osoblja do inostrane zdravstvene ustanove u Španiji, dok su Fondacija "Podrži život" i donatori uplatili sredstva na račun te zdravstvene ustanove.
 
Premijerka Brnabić i članovi Vlade apeluju da se građani najpre obrate Budžetskom fondu za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji pri Ministarstvu zdravlja, s obzirom na to da ima dosta slučajeva da se novac za lečenje obolelih u inostranstvu traži mimo te institucije.
 
Kako se navodi, Fond će blagovremeno razmotriti svaki zahtev za lečenje dece i odraslih u inostranstvu, jer je država za ove namene izdvojila više finansijskih sredstava nego ranije.
 
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je u nedelju da će danas biti uplaćeno 250.000 evra za lečenje pet pacijenata u skladu sa odlukom Vlade Srbije i predsednika Srbije. On je objasnio da će 250.000 evra biti uplaćeno humanitarnoj organizaciji koja je rekla da ima još petoro pacijenata i da se daje novac kako bi se svima pomoglo.
  • marko

    18.09.2018 07:27
    Bedni ste
    A za pink 4 miliona...e jadnici bolesni
  • Hm

    17.09.2018 23:44
    Za decu 25000 eur, a za fontanu i jarbole milioni eura, eto šta je važnije... Sramota
  • Cekaj malo

    17.09.2018 20:51
    Ako znate kojoj deci idu pare zasto ih ne uplatite direktno za njihovo lecenje? Sto preko organizacije tamo vama nekog bliskog?
    Ako me osecaj ne vara ovo ce pre biti pranje novca nego pomoc obolelima....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija