Uklonjena trećina brda kod Grdelice

Skoro 120.000 kubika zemlje, od ukupno 300.000 kubika, uklonjeno je sa brda koje se obrušilo kod Grdelice, da bi, prema planu, do kraja godine ova deonica bila puštena u saobraćaj.
Kako podseća "Blic", ova sanacija odrona izazvala je pažnju javnosti, naročito kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će problem biti rešen "tako što će brdo biti srušeno" i njegove izjave da je direktor "Integrala" Slobodan Stanković "hteo topovima s druge strane da gađa". 
 
Izvor lista iz "Koridora Srbije" kaže da radovi teku po planu i da su sa prethodne tačke srušili 500.000 kubika zemlje za četiri meseca.
 
- Do sada je sa spornog dela uklonjeno 120.000 kubika zemlje, od ukupno 300.000. Deo te zemlje biće iskorišćen za pokrivanje galerija, a deo će biti prebačen na deponiju koja je napravljena od zemlje sa prethodne tačke - navodi sagovornik lista.
 
Plan je, dodaje, da se galerijama kontroliše odron. Navodi da se ispod galerije postavljaju šipovi prečnika 90 centimetara, kojima će trajno biti stabilizovano klizište. 
 
Podsetimo da je projekat 11 puta menjan, a "Blic" navodi da se radovi na tom delu trenutno odvijaju bez španske firme "Azvi", koja je izvođač radova, ali je napustila taj deo gradilišta. List piše da su se na taj korak odlučili kada im je saopšteno da će biti potrebni dodatni radovi koji nisu predviđeni ugovorom, ali koji su neophodni zbog urušavanja i trenutnog stanja na terenu.
 
Šteta od urušavanja zida procenjena je na tri miliona evra, a rečeno je da će ona ići na teret "Azvija".
  • Bube

    19.09.2018 08:45
    Još jedan
    U povratku sa mora zapazili smo supruga i ja još jedan potporni zid kroz koji je počela da probija zemlja kroz te saćaste oblike na zidu. To još niko ne pominje
  • Podrška brdu

    18.09.2018 15:39
    Ne daj se brdo!
  • Xyz

    18.09.2018 15:07
    Zemljo..
    Kazu da su za 4 meseca odrasili 500.000 m3 a poslednje obrusavanje je bilo 18.08.-pre mesec dana?!Da li su znali unapred ili...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija