Otkriveno više od 50 isturenih neakreditovanih odeljenja širom Srbije

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da je do sada utvrđeno da državni i privatni fakulteti i visoke škole imaju više od 50 neakreditovanih isturenih odeljenja.
Otkriveno više od 50 isturenih neakreditovanih odeljenja širom Srbije
Foto: Pixabay
Šarčević kaže i da je broj neakreditovanih isturenih odeljenja verovatno mnogo veći i da toj cifri treba dodati još 20 do 30 odsto.
 
"Poslao sam inspekcije u tri grada, ali svi će doći na red. Tu su Požarevac, Vranje...Išao sam tamo gde ima po dve ustanove pa kada odu u jedan grad da obave dupli posao", rekao je Šarčević novinarima nakon sednice skupštinskog Odbora za obrazovanje. 
 
On kaže da su pronašli tri đačka doma bez akreditacije i da im je naloženo da se akredituju. 
 
"Ti domovi su pripadali socijali i onda su negde 2005. godine dogovorom pretvoreni u đačke domove. To su tri nelegalna doma, mi smo ih finansirali a nismo znali da nemaju akreditaciju", naglasio je ministar. 
 
On kaže da je preko prosvetne inspekcije naložio da domovi uđu u proces "verifikovanja uslova za rad". Ukoliko to ne učine, dodaje, od ministarstva prosvete neće više dobijati novac, jer ministarstvo neće da finansira neakreditovane ustanove. 
 
Ministar je ranije najavio da će kazne za fakultete i visoke škole koje ne zatvore neakreditovana isturena odeljenja biti dva miliona dinara ili oduzimanje licence.
  • Lola

    20.09.2018 22:03
    Sprdačina...
    Postoje samo Univerziteti u gradovima.
    Po livadama pasu ovce,a sad i neki kvazi "studenti " pasu dok im ovi štancuju diplome na livadskom fakultetu.
    Komedija od države.

  • Kokakole

    20.09.2018 19:34
    Aj dosadni ste više sa tom višom. Mesto za neke mučenike koji ništa drugo i ne mogu da upišu, a žele da tripuju da su studenti. Od papira za upis je dovoljan masan papir od bureka. Treba to zatvoriti, pa nećete imati problem ko i šta za koliko radi.
    A ovi genijalci "otkrili" 50 odeljenja. Nije to ruda da treba da se kopa, pa da otkriješ. Ovo je nešto što je na vidnom mestu godinama i biće tu još godinama i sve će boleti za to. Kao i dosada. Čisto da ispadne da nešto rade. Tih uzaludnih fakuleteta može samo više da bude, nikako manje. Svaka budala bi sada da se hvali da je master.
  • da te propitam...

    20.09.2018 19:09
    Ako ne mozes da zavrsis faks, ti ga osnuj!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija