Milićev ostaje u zatvoru, odbijena molba za uslovno puštanje

Treći osnovni sud u Beogradu odbio je danas molbu za uslovni otpust iz zatvora Marka Milićeva.
Milićev ostaje u zatvoru, odbijena molba za uslovno puštanje
Foto: 021.rs
Milićev je osuđen na četiri i po godine zatvora jer je u julu 2014. godine vozilom "mini kantrimen" usmrtio Luku Jovanovića (21) na beogradskom Brankovom mostu, a potom pobegao sa lica mesta i iz države. Uhapšen je posle mesec i po dana u Kini i izručen Srbiji u kratkom roku.
 
Sud smatra da još nije ispunjena svrha kažnjavanja, imajući u vidu težinu krivičnog dela i posledice. Iako je Milićev ispunio jedan od zakonskih uslova za puštanje na prevremenu slobodu, izdržao je dve trećine zatvorske kazne, sud je ocenio da to nije dovoljno za prevremeni izlazak iz zatvora.
 
Sud mu je zimus već odbio jednu molbu za uslovni otpust, a novu molbu je podneo 12. juna.
 
Pored uslova od izdržane dve trećine kazne, Krivični zakonik Srbije propisuje da na uslovni otpust sud može da pusti osuđenog "ako se u toku izdržavanja kazne tako popravio da se može sa osnovom očekivati da će se na slobodi dobro vladati, a naročito da do isteka vremena za koje je izrečena kazna neće učiniti novo krivično delo". Pri oceni da li će se osuđeni uslovno otpustiti, sud uzima u obzir mišljenje zatvora o osuđenikovom vladanju za vreme izdržavanja kazne, da li uredno izvršava radne obaveze, kao i druge okolnosti koje ukazuju da osuđeni dok traje uslovni otpust neće izvršiti novo krivično delo.
 
Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo "mini kantrimen". Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija