Ispituje se povreda konkurencije na tržištu bebi opreme

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je po službenoj dužnosti postupak ispitivanja povrede konkurencije protiv 172 učesnika na tržištu bebi opreme, saopštila je ta komisija.
Ispituje se povreda konkurencije na tržištu bebi opreme
Foto: Pixabay
Komisija navodi da je to sedmi postupak protiv učesnika na tržištu bebi opreme u ovoj godini.
 
"Kao i prilikom pokretanja prethodnih šest postupaka, Komisija je osnovano pretpostavila da su prodavac i kupci bebi opreme prilikom ugovaranja saradnje utvrđivali prodajne cene i druge uslove trgovine", navodi se u saopštenju komisije. Dodaje se da su ugovori dve strane sadržavali odredbe kojima se utvrđuju cene u daljoj prodaji.
 
Komisija navodi da se takvom odredbom kupac ograničava da samostalno i nezavisno donosi poslovne odluke koje se odnose na cenovnu politiku.
 
Komisija za zaštitu konkurencije je ocenila da je tržište bebi opreme od izuzetnog značaja za potrošače i društvo u celini i pozvala sve koji raspolažu relevantnim informacijama koje mogu biti od značaja za utvrđivanje činjenica u ovom postupku da ih dostave komisiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija