"Jura" deo proizvodnje seli u Albaniju, bez posla ostaje 350 radnika

Fabrika "Jura" otvorena u Leskovcu 2012. godine, za šta je dobila subvencije države Srbije po oko 7.000 evra za svakog novozaposlenog radnika i garantovala da neće biti otpuštanja u narednih pet godina, deo proizvodnje u ovom gradu premestiće u Albaniju, piše Jugmedia.
Ono o čemu se nedeljama spekulisalo, krajem minule nedelje je u korejskoj fabrici "Jura Leskovac", navodno, i zvanično saopšteno, a u prvom naletu će, kako prema pisanju lokalnog portala kažu zaposleni, bez posla ostati 350 radnika.
 
Prema informacijama koje je Jugmedia dobila od radnika "Jure", a one su njima saopštene od strane menadžementa, iz Leskovca se u Albaniju seli proizvodnja kablova za podne instalacije na kojoj po jednima radi 1.000, a po drugima 1.500 radnika iz Leskovca i okoline.
 
"Strah je zavladao u fabrici, ali menadžeri su pokušali da ga ublaže tako što su nam rekli da neće svi ostati bez posla, već samo njih 350, oni koji su često koristili bolovanja i oni koji nisu mogli da se uklope u ritam rada", priča jedan od radnika.
 
Korejska "Jura" u Leskovcu je pored postojeće podigla i drugu fabriku za oko 500 ljudi, sa savremenom tehnologijom, pa su menadžeri objašnjavali da će jedan deo od tih 1.000 ili 1.500 radnika biti prebačen u novu fabriku, dok će ostali biti raspoređeni na drugim radnim mestima u postojećoj fabrici.
 
"Menadžer je izrazio žaljenje što će iz fabrike otići 350 ljudi, a nama ostalima čestitao što ostajemo", priča sagovornik portala Jugmedia.
 
Međutim, drugi radnik, odnosno šef smene, kaže da su obećanja Korejaca preko menadžera na "dugačkom štapu", te da ovih 350 radnika neće biti jedini koji će ostati bez radne knjižice.
 
Podsetimo, fabrika "Jura" otvorena je u Leskovcu 2012. godine za šta je dobila subvencije po oko 7.000 evra za svakog novozaposlenog radnika i garantovala da neće biti otpuštanja u narednih pet godina.
 
Otvaranje nove visokosofisticirane fabrike Jure, gde je najvljivan prijem od 500 do 700 pa i 1.000 Leskovčana, očekuje se ovih dana, dodaje Jugmedia.
  • Trt

    24.09.2018 09:43
    @ja

    Samo nek putuju lopine i prevaranti, a ti ako voliš mazohističke poslove za siću prosi na ulici klečeći na kukuruzu.
  • ja

    23.09.2018 19:32
    Dok su tu bili vi niste hteli da radite vec ste ih pljuvali a sada kad odlaze vi bi da radite. Vidite da nisu oni ti koji gube vec vi. Pljuvali ste po njima a oni cutali i ostali dok taj period od 5 godina nije izasao, iskoristili bonuse i sad idu dalje a vi nastavite da pljujete sledece investitore koji dodju. Oni nisu izgubili vec vi. Osim toga u zemlji gde niko nije zainteresovan za napredak vec samo za svoj dzep pocev od naroda do politicara i odgovorinih nece nikada biti bolje.
  • Djole

    23.09.2018 18:46
    Ejjj, pa mi smo motor regiona!!! Zasto idete???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija