Zaposlene u Republičkom centru za talente, a nemaju radno mesto, platu, zdravstveno

Dve radnice Republičkog centra za talente već sedam godina su zaposlene, a nemaju radno mesto, platu, radni staž, niti zdravstvenu knjižicu.
Zaposlene u Republičkom centru za talente, a nemaju radno mesto, platu, zdravstveno
Foto: Pixabay
Aleksandra Tanasković i Violeta Miltenović radnice su Republičkog centra za talente koje od države, osnivača centra, traže samo svoje radne knjižice, kako bi mogle da potraže drugi posao. Međutim, i to deluje kao nerešiv problem, prenose Novosti.
 
Još u maju ove godine u Ministarstvu prosvete je rečeno da se radi na rešavanju ovog slučaju. Međutim, posle nekoliko meseci nisu načinjeni nikakvi koraci, a u ministarstvu daju isti odgovor da se na rešavanju problema i dalje radi.
 
Glavni problem je taj što je Centar ostao bez direktora. Od tada više ne postoji ovlašćeno lice koje bi Aleksandru i Violetu proglasilo tehnološkim viškom, poslalo ih u Zavod za zapošljavanje ili koje bi im dalo otkaz.
 
"Godinama kucamo na sva vrata, ministrima, predsedniku, premijerki, predsednici parlamenta, a naša agonija se ne rešava. Preostaje nam jedino da sednemo ispred Predsedništva i da se ne mrdamo dok neko ne reši problem", poručuje Aleksandra Tanasković za Novosti.
 
Kako je ranije objašnjeno, potrebno je da Vlada Srbije raspiše konkurs za direktora, koji mora da ispuni stroge zakonske kriterijume. Nakon toga bi direktor mogao da viškom proglasi dve zaposlene, ali bi posle toga i on dobio otkaz, jer je plan da Republički centar za talente svakako bude ugašen, pošto godinama nema nikakve aktivnosti. Taj posao su preuzeli regionalni centri za talente.
 
Međutim, veoma teško je naći takvog kandidata, jer bi po gašenju Centra i sam direktor ostao bez posla. Više o ovom slučaju čitajte OVDE.
  • pera

    26.09.2018 09:15
    ..
    Gluposti. Kaze visi SNSovac nizem SNSovcu: ajde idi tamo, sad si direktor, daj im otkaz, pa se vracaj ovamo jer vise nisi direktor, jel jasno? Stroge uslove cemo promenimo, posto nemas skole.
    Mada realno, deluje bas cimanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija