Brnabić: Nije tačno da nisam spominjala rezoluciju 1244 u UN

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je nije tačno da ona u Ujedinjenim nacijama u Njujorku nije pomenula rezoluciju 1244 i ocenila da su te tvrdnje potpuna besmislica.
Brnabić: Nije tačno da nisam spominjala rezoluciju 1244 u UN
Foto: 021.rs
"Netačno je da ja u UN nisam pomenula rezoluciju 1244. Ja sam jasno i glasno pomenula rezoluciju 1244, dan pre, kada sam govorila u sklopu Akcija za mir i kada sam apelovala da se misija UNMIK-a ne smanjuje ni u broju ni po mandatu i da se poštuje u potpunosti rezolucija UN 1244 SB. To svi znaju, a posebno onaj ko je bio u UN to zna", rekla je Brnabić na pitanje novinara da li to što nije spomenula tu rezoluciju u UN znači da je Srbija odustala od nje.
 
Ona je ocenila da su to "potpuno besmislene spekulacije nekog ko nema čime pametnije da se bavi, nego da širi lažne vesti".
 
"To što to nisam rekla u svom govoru na samoj Skupštini UN, u generalnoj debati, potpuno je jasno na šta sam mislila. Spomenula sam, spominjemo uvek, spominjemo na sastancima i to se najbolje vidi i po tome koliko je uspešna Vlada Srbije u povlačenju priznanja jednostrano preglašene nezavisnosti takozvanog Kosova, u odnosu na sve ranije vlade", rekla je ona.
 
Ona je istakla da postoje zemlje koje ne mogu da nadju papire kojima su priznale Kosovo i dodala da se "gospodin (Vuk) Jeremić time uopšte nije bavio".
 
"Vi imate zemlje koje ne znaju gde su im je papiri kojim su priznale Kosovo, a naša vlada, takozvani ministar na steroidima je putovao, nije sletao u Srbiju, ali nije tražio svim zemljama koje su rekle da su priznale Kosovo, nije tražio da pogleda papir", istakla je Brnabić.
  • hank

    01.10.2018 20:00
    Vidi sad ovo:

    "To što to nisam rekla ... potpuno je jasno na šta sam mislila.*

    Pametnom dosta.
  • Zivan

    01.10.2018 15:27
    Rezolucija 1244 dopušta Srbiji mnogo toga na Kosovu, uspostavljanje sopstvene valute, carina i osnovnih poreza...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.