Zbog izjave o trudnicama kažnjena smanjenjem jedne plate

Službenica Ministarstva za rad Milena Antić Janić, koja je izjavom o zapošljavanju i trudnoći uvredila žene, kažnjena je smanjenem jedne mesečne plate za 20 odsto, prenele su "Novosti".
Šefica Odseka za poslove u oblasti populacione politike i finansijske podrške porodici sa decom u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Milena Antić Janić gostujući na RTS-u izjavila je da nijedan poslodavac neće da zaposli ženu koja se danas zaposlila, a sledećeg dana zatrudnela, kao i da je poslodavcu potrebna žena koja radi.
 
"Zasnivate radni odnos da bi radili, a ne da bi sutradan otišli na bolovanje", rekla je Antić Janić. 
 
Ona je govorila o novim zakonskim rešenjima prema kojima država isplaćuje zaposlenim porodiljama značajno manje naknade za vreme porodiljskog odsustva, ukoliko su zaposlene kraće od 18 meseci.
 
Na pitanje koliko je žena oštećeno ovakvim novim propisima, Antić je odgovorila da "ne možemo da znamo koliko je oštećeno i da li su oštećene"
 
Njena izjava izazvala je niz negativnih komentara u javnosti, nakon čega je ministar rada Zoran Đorđević poručio da će zbog svojih reči Antić Janić snositi posledice, o čemu će odlučiti disciplinska komisija.
  • BB

    02.10.2018 21:58
    Hmm
    Stvari su (zivot je) kompleksne I ona je, izgleda, predstavila stvari suvise pojednostavljeno.

    Zaposlen si da bi radio I doprineo firmi svojim ucescem. To je primarno ali ne I jedino. Radni odnosi su napredovali (od onih iz 19. veka) I tolerisu se mnoge stvari. ukljucujuci trudnocu. Nas narod je zaboravio sta je kapitalizam I seca se samo socijalizma (I laganice I muvanja na svakom cosku). U kapitalizmu, moje iskustvo, ima da zaradis svoju platu. Inace je gazda (menadzer) dalabu. I oni imaju konkurenciju koja ce da ih proguta ako se ne bore I ne paze koga zaposljavaju I da li im je produktivnost visoka.
  • Bob Rock

    02.10.2018 16:37
    Kad je ovo izjavila, bilo je "strašno, užas, kako neko na tom položaju sve to da izjavi, pokazala je šta svi oni (vlast) misle". A kad su je kaznili postala je nesalomivi borac za prava radnika.

    Ova vest potvrđuje kako su ljudi ovde po inerciji negativni, šta god da im se kaže, oni negoduju. I osećaju se pametno, u stilu "jel vidite vi šta smo mi primetili".
  • Ko je ovde lud!?

    02.10.2018 16:02
    Slobodno mišljenje
    Da je rekao to bilo ko, ko nije predstavnik vlade i radi na zaštiti trudnica i porodilja i njihovih prava, komentar rekla je istinu bio bi ok. Ali osoba na toj funkciji ne sme tako ni da misli a pogotovo da kaže. Ona prima platu da menja takve stavove kod poslodavaca i da dovede do drugačijih stavova i / ili ponašanja raznim zakonskim uredbama. Ona od nsših doprinosa uzima pare da bi potvrdila lošu stvarnost?! Ko je ovde lud da kaže da je to ok?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.