Novi kol-centar za pitanja o zdravstvenoj zaštiti u okviru RFZO

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) će za nekoliko nedelja otvoriti Nacionalni kol-centar gde će građani na jednom mestu moći da dobiju informacije o svojim pravima u sistemu zdravstvene zaštite, a on će zameniti sve postojeće fiksne linije Filijala i ispostava RFZO u zemlji.
Novi kol-centar za pitanja o zdravstvenoj zaštiti u okviru RFZO
Foto: Pixabay
Prema saznanjima Novosti, info-linija koju je RFZO otvorio početkom nedelje je uvod u nastajanje kol-centra za celu Srbiju koji će u direktnoj komunikaciji građanima šta od pregleda, dijagnostike ili terapija mogu da dobiju o trošku osiguranja. 
 
Prema podacima RFZO-a, od početka rada info-linije u proseku se javljalo 80 osiguranika dnevno, od kojih je tri četvrtine bilo u vezi sa lečenjem u inostranstvu, dok je preostalih 25 odsto poziva bilo vezano za druga prava iz nadležnosti RFZO. 
 
"Veliki broj poziva pokazatelj je da osiguranici ne poznaju dovoljno svoja prava iz zdravstvenog osiguranja", kazala je drektorka RFZO Sanja Škodrić i dodala da najviše zabuna nastaje oko mogućnosti za lečenje u inostranstvu. 
 
Nacionalni kol-centar će kada otpočne sa radom biti dostupan na 0700/333-443.
  • Uplatioc

    08.10.2018 08:53
    Sramota vlasti
    Kad poželiš da izbegneš obaveze i onemogućiš masu da nešto dobije, a ti lepo napraviš Call Centar.

    Šteta što ne mogu da naprave Call Centar za sve inostrane pozive i uticaje.
  • Logi

    07.10.2018 20:25
    liste Čekanja
    Baš ću zvati da pitam po kom (pravnom) osnovu zdravstvene ustanove ustanovljavaju liste čekanja za usluge zdravstvene zaštite mimo onih navedenih u Pravilniku o listama čekanja koji je RFZO doneo. Naravno, takve liste čekanja nisu ni registrovane, što se može videti na sajtu RFZO, niti mogu biti registrovane jer su ilegalne. Verujem da će operater koji je prošao dugu i napornu obuku za call centar znati da mi da tačan odgovor.
  • pera

    07.10.2018 20:09
    zamajavanje, radice isto ko i zakazivanje kod lekara. tamo se vise niko ni ne javlja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.