DSS za sada ne ulazi Savez za Srbiju

Demokratska stranka Srbije na sednici Glavnog odbora, u subotu 13. oktobra, neće doneti odluku o ulasku u Savez za Srbiju, izjavio je predsednik DSS-a Miloš Jovanović.
On je u intervjuu za Politiku naveo da DSS "za sada neće donositi nikakvu odluku koja se tiče ukrupnjavanja na opozicionoj političkoj sceni". Jovanović je istakao da Savez, kao ideja, ima i pluseve i minuse, i dodao da nema dilemu da sadašnja vlast mora da ode.
 
"Nesnosno je i u medijskom i u demokratskom smislu, kao i po pitanju kako vlast rešava kosovsku priču", smatra Jovanović.
 
Kako je objasnio, "sveukupna atmosfera u društvu, polarizacija, tenzije, to mora da se menja i u tom smislu sve što može da doprinese toj podeli je dobrodošlo i nije nešto što unapred odbacujemo".
 
"Druga je etapa šta i kako posle. Da li je Savez etapa da se dođe do tih promena ili je prepreka na tom putu, sve su to pitanja. Za mene lično i stranku je vrlo značajno da nastavimo da gradimo ovaj novi DSS", naglasio je Jovanović.
 
Kada je reč o SzS, on je kao upitno označio pitanje prirode Saveza i otvorio dilemu da li se radi o tehničkoj ili programskoj koaliciji, ili je po sredi "nešto između", što vidi kao "najmanje srećno rešenje".
 
"Imam još jednu rezervu koja nije mala - to malo energije koje je preostalo u narodu nikako ne sme da se potroši uzalud", predočio je Jovanović.
 
Na pitanje da li to znači da onda nije zadovoljan ovom garniturom u SzS, Jovanović je odgovorio da je "u svakom slučaju manje zadovoljan ljudima na vlasti".
  • Krk u brk

    12.10.2018 13:09
    Neka dotični objasni gde je sav novac namenjen Kosovskim Srbima koji je slat od EU, SAD-a i MMF-a za obnovu regije posle bombardovanja.

    €650K dnevno nije mala suma.
  • koja

    12.10.2018 00:10
    Postoji jos kako Balac u SNS Svilar kod Jeremica Veselinovic kod Rasima a Borko verovatno u nekom jendeku.
  • u prolazu

    11.10.2018 19:26
    ???
    zar TO jos uvek postoji ?? misim dss

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.