Marinika Tepić i još troje poslanika opozicije kažnjeni smanjenjem plate

Administrativni odbor Skupštine Srbije doneo je danas odluku o novčanoj kazni za četiri opoziciona poslanika, zbog izrečenih opomnena tokom rasprave na protekle dve sednice.
Novčano su kažnjeni Zoran Živković, poslanik Nove stranke, Đorđe Vukadinović iz poslaničkog kluba Nova Srbija – pokret za spas Srbije, Marinika Tepić, samostalna poslanica i Marija Janjušević, poslanica Dveri.
 
Živkovića je kažnjen sa 10 odsto od osnovne plate, odnosno iznosim od 7.171,26 dinara. Istom visinom kazne kažnjeni su i Vukadinović i Janjuševićeva, dok će Mariniki Tepić biti oduzeto 40 odsto od plate, odnosno 28.687,05 dinara. Tepićeva je na poslednjoj sednici zaradila dve opomene i oduzimanje reči.
 
Administrativni odbor doneo je i odluku, na predlog zamenika generalnog sekretara Narodne skupštine, o produženju statusa vršioca dužnosti pomoćnika generalnog sekretara Narodne skupštine – rukovodilac Sektora za opšte poslove i vršioca dužnosti pomoćnika generalnog sekretara Narodne skupštine – rukovodilac Sektora za operativno-tehničke poslove i informacione tehnologije, za tri meseca. 
 
Doneto je rešenje o postavljenju Marine Šuković za vršioca dužnosti pomoćnika generalnog sekretara – rukovodilac Sektora za opšte poslove, na tri meseca i o postavljenju Darija Kukolja za vršioca dužnosti pomoćnika generalnog sekretara – rukovodilac Sektora za operativno-tehničke poslove i informacione tehnologije, na tri meseca.
  • Lala

    12.10.2018 19:08
    Kažnjeni
    A šta je sa ovima "pametnim" iz vlasti (martinović, rističević) koji na svakoj sednici izvređaju i porodice od skupštinskih poslanika. Jel su oni ko beli medvedi zaštićena vrsta i njima je sve dozvoljeno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija