Đilas podneo prijavu protiv urednika Informera

Dragan Đilas, bivši gradonačelnik Beograda i jedan od osnivača Saveza za Srbiju, podneo je danas Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv urednika dnevnog lista Informer Dragana J. Vučićevića i Aleksandra Ignjatovića, zbog, kako je naveo, govora mržnje.
Đilas podneo prijavu protiv urednika Informera
Foto: Pixabay
Đilas je u prijavi naveo da su Vučićević i Ignjatović od 10. juna do danas objavili u Informeru serijal tekstova u kome su ga označili kao "lopova, opozicionu bandu, idiota, bahatog kretena, nekoga ko se zalaže za nezavisno Kosovo, nekoga zbog kojeg Srbi sa severa Kosova i Metohije neće živeti u Srbiji, nekoga ko planira nasilno rušenje vlasti u Srbiji, tajkuna, izdajnika, plaćenika...". 
 
Navodi se i da su urednici Informera objavljivali te tekstove "sa namerom širenja i podstrekavanja mržnje prema Draganu Đilasu zbog toga što je politički protivnik vladajuće stranke SNS, a čime su izvršili krivično delo 'rasna i druga diskriminacija' iz člana 387 stav 4 Krivičnog zakonika za koji je zaprećena kazna do tri godine zatvora."
 
Đilas je ocenio da se danas "svako ko misli svojom glavom naziva ološem, bandom, lopovom, preti mu se hapšenjem a javnost se huška na takve pojedince organizovanim kampanjama mržnje i laži". 
 
"U Srbiji je danas govor mržnje zvaničan način obraćanja svima onima koji se ne slažu sa politikom Aleksandra Vučića, a treba znati da se u istoriji govor mržnje pojavljivao samo u totalitarnim društvima. Takođe, trebalo bi se podsetiti kako su završavali takvi totalitarni režimi i u kakve su istorijske poraze vodili sopstvena društva", naveo je jedan od lidera Saveza za Srbiju.
  • Marko

    16.10.2018 12:44
    mmm
    Šta to beše sloboda medija Đilasu!?
  • /

    16.10.2018 08:32
    /
    oni koji su novosadjani duze od 15g mogu da se sete kampanje u kojoj se djilas slikao ispred klinickog centra na koji su bile nalepljene fasadne plocice samo sa strane prema futoskom putu.
    ostatak je bila konstrukcija jos od komunista
  • Carls Tejlor

    15.10.2018 22:20
    Nekome u SNS je ozbiljna prpa... zasto? zato sto SNS-ovci znaju da ce jednog dana odgovarati! Jedva cekam!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.