Major oslobođen optužbe za pogibiju kadeta na Pasuljanskim livadama

Major Vojske Srbije Vinko Žnidrašić oslobođen je odgovornosti za tragediju na Pasuljanskim livadama.
Major oslobođen optužbe za pogibiju kadeta na Pasuljanskim livadama
Foto: 021.rs
Do tragedije je došlo pre šest godina. Poginulo je dvoje, a ranjeno petoro kadeta.
 
Zamenik javnog tužioca Miomir Vasić najavio je žalbu. On je rekao da je Viši sud u Jagodini majora Žnidrašića oslobodio juče, zbog kako je naveo, "nedostatka dokaza da je počinio krivično delo".
 
Prema njegovim rečima, on je bio osumnjičen za nepreduzimanje mera obezbeđenja jedinice, a pre vežbe otpustio je komandira voda zaduženog za bezbednost i sigurnost, kao nepotrebnog. 
 
Vasić ukazuje da je dvoje mladih ljudi izgubilo život i da neko za to mora da odgovara. 
 
Nesreća na Pasuljanskim livadama se dogodila u toku priprema za vežbu "Diplomac 2012", a kadeti su poginuli ili povređeni od projektila automatskog bacača. 
 
Poginuli su Milina Miletić (23) iz Gornjeg Milanovca i Filip Milojević iz Gornje Trnave kod Topole. Žnidrašić je tada bio saradnik u nastavi na katedri za taktiku Vojne akademije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija