Jurić: Reakcija policije i društva u slučaju nestanka devojčice fenomenalna

Reakcija policije u slučaju nestanka devojčice iz Sente bila je odlična, upravo onakva kakvu sam zamišljao kada je Fondacija "Tijana Jurić" pokrenula inicijativu za izmenu Zakona o policiji, izjavio je danas osnivač te Fondacije Igor Jurić.
- Kada smo pokrenuli inicijativu za izmenu Zakona o policiji, takozvani Tijanin zakon, ovako sam to zamišljao - da policija izađe onog momenta kada se prijavi nestanak. Bila je to jedna fenomenalna reakcija društva i policije i nadam se da će se taj trend nastaviti - rekao je Jurić za RTS.
 
Kako je rekao, na godišnjem nivou Fondaciji se prijavi nestanak 1.300 do 1.500 dece, od kojih se najveći broj pronađe.
 
- Nama se javljaju roditelji koji traže svoju decu i mi moramo da im pomognemo i sa socijalne strane. O porodicama žrtava, rekao bih, ne brinemo dovoljno dobro - rekao je Jurić i ponovio da je Fondacija pokretač inicijative da se Krivični zakon promeni uvođenjem doživotne kazne zatvora za ubice dece i žena, jer je među njima najveći broj povratnika, njih 92.
 
Prema njegovim rečima, ništa se nije promenilo i država je još nema povodom te inicijative.
  • kimi

    23.10.2018 03:23
    Ok.
    Necu bas da kazem da razumem kroz sta prodje neko kome se desi nesto kao ovom coveku .. ali .. ALI .. jesam potpisao, ali ...
    I sad znam da cu imati brdo minusa al briga me..
    Zasto je zivot deteta ili zene bitniji od muskarca? To je cista diskriminacija.
    Zasto deca ubice ne idu u zatvor? Zasto se smatraju nedovoljno starima da bi imali odgovornost?
    Ko nema odgovornost, nema ni prava.
    Zasto ce neki tip da robija dozivotno, a npr onaj mali sto je spalio onog beskucnika u NS pre god.dve nikom nista?...
    U Americi 2-3 klinca od 13 14g bacili sa nadvoznjaka dzak peska/sljunka nzm vec, na saobracaj ispod, i ubise coveka..!! I nikom nista!!!
    Znaci taj muskarac nije bio neciji sin?Brat? OTAC??? On je znaci manje bitan?
    Zeli da se odredjeni ljudi znaju javno, da svako zna ko je ,da bi komsije ziveli mirnije , a npr komsijama ne smeta ako imaju za komsu (a ne znaju za to) nekog ko je recimo bivsi diler,ili recimo neko ko je odsluzio kaznu zbog silovanja zena, ili neko ko je ubio roditelja npr .. takve komsije ne smetaju? Svidelo se nekom ili ne, i to je diskriminacija.
    Ne mozes za iste principe ,sta god da su , da postupas na razlicit nacin.
    Covek prati one "divne" tetovaritane ,nabildovane momke sa fantomkama, koji satro brinu o zivotinjama .. zar je to normalno? I ne samo on ,nego BRDO nasih javnih ,sto bi rekli "normalni" ljudi.. kakav skenj...
    Na kraju krajeva, i on je sam rekao da je ucestvovao u kradji u vrednosti od 20.000 eura!!
    Preterana dobrota uvek nesto skriva.
  • Shimmy

    23.10.2018 00:43
    Molim pojasnjenje
    Zasto dozivotna SAMO za ubice dece? Povratnika kao nema medju ubicama odraslih i silovateljima?

    Da li smo mi ostali manje vredni? I gde je tacno granica?

    Sta je tacno dete i sta tacno odrasla osoba? Sta cemo kada osoba od 18 godina ubije osobu od 17?

    sta cemo kada neko od 17 ubije nekog od 18 godina?

    moje dete je za mene uvek moje dete i licno mi je tesko da racionalizujem sebi da bi neko mogao da lezi krace ili manje, samo zato sto je moje dete proslavilo 18. rodjendan....

    samo zato sto isticem na apsurd cele regulative ne znaci da ne cenim rad organizacije, iako mi ciljevi nisu saglasni sa shvatanjima.

    takodje je tuzno sto mora nama licno da se desi nesto kako bi smo se aktivirali po nekom pitanju koje potencijalno svima nama steti, dobar primer je i tragedija u kontrastu gde su pojedini roditelji eto odjednom postali veliki zagovornici protiv-pozarne zastite, i kako je proslo, odjednom kao da nas se to vise nikog ne tice :(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.